Giro d’Italia 2019 – Etappe 14

donderdag 1 november 2018 om 14:55

Etappe 14 van de Giro d’Italia (Saint-Vincent – Courmayeur/Skyway Monte Bianco, 131 km) is kort, maar heftig met maar liefst vijf beklimmingen onderweg. Al direct vanuit het vertrek is het klimmen geblazen. De klim naar Verrayes opent deze bergetappe. Na de afdaling en een korte vallei zal het nauwelijks meer vlak zijn. De 14 kilometer lange Verrogne is de volgende grote hindernis onderweg. Zullen hier enkele favorieten al durven aan te vallen?

Het zal geen makkelijke opgave worden, want direct na de afzink volgt de Truc d’Arbe (Combes) die 10 kilometer lang is. Een kort tussenstuk loodst de renners naar de voet van de scherprechter van de dag: de Colle San Carlo is ruim tien kilometer lang en ontzettend steil. De top ligt op bijna 2.000 meter.

Hierna zijn nog 26 kilometers af te leggen richting de finish in Courmayeur. De laatste acht kilometer zijn ook oplopend, maar vergeleken met de grote cols hiervoor niet echt vergelijkbaar. Toch zal de finish op de Skyway Monte Bianco pijn doen voor de toppers. Een mooie afsluiter van deze ‘slechts’ 131 kilometer lange etappe.

Dit artikel delen: