Giro 2021: Voorbeschouwing bergrit naar de mythische Monte Zoncolan
Deelt Egan Bernal opnieuw een gevoelige tik uit? - foto: Cor Vos
zaterdag 22 mei 2021 om 08:00

Giro 2021: Voorbeschouwing bergrit naar de mythische Monte Zoncolan

In de veertiende etappe van deze Giro d’Italia staat een stevige bergrit op het programma. In de 205 kilometer lange rit beklimmen de renners twee serieuze bergen, met als finaleklapper de mythische Monte Zoncolan. Deelt Egan Bernal weer een gevoelige tik uit aan zijn concurrenten? We blikken uitgebreid vooruit!

[bingoal id=”163279″ link=”http://bit.ly/bingoal_giro2021_14″ title=”Wie wint de etappe naar de Zoncolan?”]

Parcours

Voor de start van etappe veertien is het peloton neergestreken in Citadella, een stad op een klein uurtje rijden van Venetië. Vanaf de oude stadsmuren van Cittadella hebben de renners behoorlijk wat tijd om zich warm te fietsen, aangezien de eerste 75 kilometer zo goed als vlak is.

Het parcours van etappe 14

Als de renners een goede warming-up in de benen hebben, bevindt zich bij het Castello di Caneva de eerste hindernis van de dag. De klim naar dit middeleeuwse kasteel is 3,1 kilometer lang en stijgt met 4,6% gemiddeld, met uitschieters naar 19,8%. Op de top van deze klim van vierde categorie is het nog 127 kilometer tot de finish.

Na deze eerste hindernis is het zo goed als gedaan met het vlakke werk. Er volgen 57 licht glooiende kilometers waarna de renners aankomen bij de voet van de tweede gecategoriseerde klim. De Forcella Monte Rest gaat 11,5 kilometer lang met een gemiddelde van 6% omhoog en is daarmee een klim van de tweede categorie.

Als de eerste renners de top van de Forcella Monte Rest hebben bereikt is het nog 58 kilometer tot het einde. De afdaling is ongeveer vijftien kilometer lang, met twee korte klimmetjes nog bij de prijs inbegrepen. Hierna is het twintig kilometer lang glooiend, tot de tussensprint in Arta Terme.

Vijf kilometer na deze tussensprint staat de Monte Zoncolan de renners op te wachten. Deze mythische reus wordt in tegenstelling tot voorgaande keren nu vanuit Sutrio beklommen, in plaats van Ovaro. Dat doet echter niets af aan de zwaarte van de klim. Met een lengte van 14,1 kilometer en een stijgingspercentage van 8,5% gemiddeld is het nog steeds afzien tot en met de laatste meter.

Zeker voor de Monte Zoncolan geldt de uitdrukking ‘het venijn zit hem in de staart’. In de laatste drie kilometer komt het stijgingspercentage nog maar heel sporadisch onder de tien procent. Daartegenover staan pieken van meer dan twintig procent, met zelfs een uitschieter van liefst 27%. Zelfs voor de allerbeste klimmers in deze Giro is het kruipen geblazen in de laatste duivelse kilometers.

Gilberto Simoni voert als rozetruidrager de forcing op de Zoncolan – foto: Cor Vos

De Monte Zoncolan is al zeven keer eerder in het Giroparcours opgenomen. In 2018 was de machtige klim ook onderdeel van het percorso rosa. Toen was het Chris Froome die er met de bloemen vandoor ging om een aantal dagen later ook de roze trui mee naar huis te nemen. Dit jaar wordt de Zoncolan dus van een andere, iets minder zware kant, beklommen.

Normaal beklimmen de renners de klim in de Karnische Alpen vanuit Ovaro, maar nu gaat de organisatie voor een andere variant. De Monte Zoncolan wordt deze keer aangesneden vanuit Sutrio, net als tijdens de eerste keer in 2003. Achttien jaar geleden zagen we Gilberto Simoni hier in de roze leiderstrui naar de zege fladderen. Het was ook de laatste keer dat we Marco Pantani nog een glansrol zagen vertolken: de kale Italiaan eindigde na een sterke slotklim als vijfde.

Start: 11.25 uur in Cittadella
Finish: rond 17.15 uur op Monte Zoncolan
Afstand: 205 km


Favorieten

Winnen op de Monte Zoncolan: het is voor veel coureurs een utopie. Renners boven de zeventig kilo zullen toch al snel voelen dat ze te veel gewicht moeten meezeulen, zeker als de percentages in de dubbele cijfers schieten. Het is een aankomst voor pure berggeiten. Voor lichtgewichten. Of voor powerklimmers met de nodige explosiviteit. Voor renners als Egan Bernal, Simon Yates en Giulio Ciccone, om maar wat namen te noemen.

De grote vraag is alleen of er morgen überhaupt wel een klassementsrenner als eerste de top bereikt. We zien in deze Giro dat vroege vluchters vaak vooruit blijven en dat de klassementsteams niet echt bereid zijn om de hele dag op kop te sleuren voor een mogelijke ritzege. We verwachten zaterdag eigenlijk ook weer een strijd op twee fronten, gezien de dominantie van Egan Bernal en INEOS Grenadiers in de zwaardere etappes.

Heeft Egan Bernal interesse in de dagzege? – foto: Cor Vos

De Colombiaanse rozetruidrager is momenteel duidelijk de beste klimmer, maar zal zijn ploeg niet willen oproken voor een mogelijke tweede ritzege. Natuurlijk, winnen op de Zoncolan is mooi, maar voor Bernal is het nog belangrijker dat hij maandag over een sterke ploeg kan beschikken. Dan krijgen de renners een nog zwaardere bergrit voorgeschoteld over de Passo Fedaia, Pordoi en Passo Giau, op weg naar skioord Cortina d’Ampezzo.

Verder zullen ploegen als Astana-Premier Tech (voor Aleksandr Vlasov), Team BikeExchange (Simon Yates) en EF Education-Nippo (Hugh Carthy) geen zin hebben om de rode loper uit te rollen voor Bernal. We verwachten dan ook dat een sterke vluchtgroep een vrijgeleide krijgt voor de ritzege. De eerste naam die ons dan te binnen schiet, is Davide Formolo. De Italiaan van UAE Emirates staat op zeven minuten en is niet direct een gevaar voor Bernal en INEOS Grenadiers.

Bauke Mollema is bezig aan een aanvallende Giro – foto: Cor Vos

De Italiaan begon prima aan deze Giro, maar juist in de graveletappe ging het mis voor Formolo. De klimmer kwam op een van de eerste gravelstroken ten val en wist nooit meer echt in de koers te komen. Een geluk bij een ongeluk: Formolo zal nu wel wat meer ruimte krijgen in de etappe met finish op Monte Zoncolan. Mocht de coureur van UAE Emirates erin slagen om in de vlucht van de dag te komen, dan is hij altijd een van de beste klimmers in de kopgroep.

Een andere renner die we in de vlucht mogen verwachten, is Bauke Mollema. De Nederlander is naar deze Giro gekomen om etappes te winnen, maar tot nu toe loopt het nog niet echt gesmeerd. De renner van Trek-Segafredo heeft zich al enkele keren laten zien in de aanval, maar beschikte nog niet over de punch en de benen om het ook daadwerkelijk af te maken. De etappe naar de Zoncolan moet hem als pure klimmer echter nog beter liggen.

Ook George Bennett is, nu zijn klassement om zeep is, op jacht naar dagsucces in deze Giro. Zo was de Nieuw-Zeelandse kampioen donderdag nog in de aanval in de etappe naar Bagno di Romagna. Bennett eindigde toen als derde, wat voorlopig zijn beste uitslag is in deze Ronde van Italië. Kan hij zaterdag nog twee plekken beter doen? “Ik denk dat de etappes in het hooggebergte meer kansen bieden. Dan gaat het meer om de vorm van de dag”, aldus Bennett.

Wat kan Koen Bouwman in de etappe naar de Monte Zoncolan? – foto: Cor Vos

Bennett is overigens niet de enige renner van Jumbo-Visma die met ambitie aan de start zal staan van de Zoncolan-etappe. Koen Bouwman is ook uitstekend op dreef deze Giro, wat hij onder meer liet zien in de etappe naar Campo Felice. Toen duurde de rit tweehonderd meter te lang, aangezien Bouwman en Geoffrey Bouchard in extremis werden voorbijgesneld door de ontketende Egan Bernal. Misschien volgt zaterdag wel een nieuwe kans voor Bouwman.

Een andere renner die we kunnen opschrijven voor de vroege vlucht: Harm Vanhoucke. De Belg van Lotto Soudal was immens ontgoocheld na de graveletappe naar Montalcino. Vanhoucke was mee in de vroege vlucht en voelde zich de sterkste renner van de kopgroep. Een valpartij en een fietswissel gooide roet in het eten en dus moest hij genoegen nemen met een derde plaats. De jonge klimmer zal zaterdag dus gebrand zijn op sportieve revanche en dat maakt hem extra gevaarlijk.

Het Spaanse Movistar zal moeten herbronnen, nu klassementskopman Marc Soler er niet meer bij is na een valpartij in etappe twaalf. Zonder de Catalaanse klimmer zal de equipe van Eusebio Unzué op jacht gaan naar dagzeges. De blauwe armada kan meerdere sterke klimmers meesturen in een kopgroep. Wij gaan voor Antonio Pedrero, de Spaanse klimmer die voor de Giro nog zijn topvorm etaleerde met een tweede plek in de Ronde van Asturië.

Antonio Pedrero, noteren die naam! – foto: Cor Vos

De 29-jarige Pedrero is geen veelwinnaar, maar is wel een ontzettend goede klimmer die in het verleden al vaker indruk wist te maken in de Giro d’Italia. We hoeven maar even terug te denken aan de Giro van 2019, toen Pedrero zich wist op te werken tot meesterknecht van latere eindwinnaar Richard Carapaz. Pedrero was toen bij momenten zelfs een van de betere klimmers in koers. Nu mag de Spanjaard het zelf proberen als rittenkaper.

Formolo zal waarschijnlijk wel enige vrijheid krijgen van de mannen van INEOS Grenadiers, maar de vraag is of dit ook het geval is voor Dan Martin. De Ier mikt na tijdverslies in de graveletappe op ritwinst en zal wellicht proberen om mee te gaan met een vroege vlucht. De renner van Israel Start-Up Nation staat alleen nog altijd op slechts zeven minuten van het roze. Martin is dus nog altijd een gevaar voor het algemeen klassement en dat hypothekeert zijn kansen voor rit veertien.

Victor Lafay won al een etappe in deze Giro – foto: Cor Vos

Andere renners om in de gaten te houden, mocht een grote vluchtgroep wegblijven, zijn Ruben Guerreiro en Simon Carr (EF Education-Nippo), Louis Vervaeke (Alpecin-Fenix), Harold Tejada (Astana-Premier Tech), Einer Rubio en Dario Catalado (Movistar), Felix Großschartner en Matteo Fabbro (BORA-hansgrohe), Victor Lafay (Cofidis), Jefferson Cepeda (Androni-Giocattoli-Sidermec), Pello Bilbao (Bahrain Victorious), Simone Petilli (Intermarché-Wanty-Gobert) en natuurlijk bergkoning Geoffrey Bouchard namens AG2R Citroën.

Bij renners als Guerreiro, Carr en Tejada moeten we ons wel afvragen of ze zaterdag wel de ruimte krijgen om op jacht te gaan naar ritwinst, aangezien het bij ploegen als EF Education-Nippo en Astana-Premier Tech toch vooral gaat om het grotere plaatje: een klassement rijden met Hugh Carthy en Aleksandr Vlasov. Nu we het toch hebben over de klassementsrenners: we delen de laatste sterren uit aan enkele favorieten voor de eindzege.

Simon Yates lijkt te pieken naar de derde week – foto: Cor Vos

Als de favorieten in aanmerking komen voor de dagoverwinning, dan moeten we vooral kijken naar Egan Bernal. Op basis van de laatste dagen mogen we ook Aleksandr Vlasov en Hugh Carthy niet uitvlakken. Zeker Carthy houdt van loeisteile beklimmingen, getuige zijn zege op de Alto de l’Angliru in de voorbije Vuelta a España. Emanuel Buchmann was een van de betere renners in de gravelrit en ook Simon Yates begint beter en beter te rijden.

Verder is het uitkijken naar Giulio Ciccone. Kan de aanvalslustige klimmer van Trek-Segafredo zich revancheren voor zijn mindere dag in de Strade-etappe? En is Tobias Foss in staat om de betere klimmers te volgen op de Zoncolan? Slaagt Damiano Caruso erin om zijn voorlopige derde plaats in het klassement vast te houden? En wat kunnen we tot slot verwachten van Remco Evenepoel? Het is voor de Belg opnieuw een flinke test na zijn lange periode van inactiviteit.

Favorieten volgens WielerFlits
**** Davide Formolo
*** Bauke Mollema, George Bennett
** Koen Bouwman, Harm Vanhoucke, Antonio Pedrero
* Egan Bernal, Aleksandr Vlasov, Simon Yates, Hugh Carthy

Giro 2021: Deelnemerslijst (WielerFlits)

[bingoal id=”163279″ link=”http://bit.ly/bingoal_giro2021_14″ title=”Wie wint de etappe naar de Zoncolan?”]


Weer en TV

In Cittadella, de startplaats van de veertiende etappe, vertrekken de renners onder een licht wolkendek. Onderweg is er kans op enkele regenbuien. De gemiddelde temperatuur zal tegen de middag schommelen rond de achttien graden Celsius, al belooft het op de top van Forcella Monte Rest en de Monte Zoncolan zeer fris te worden.

De veertiende etappe is in zijn geheel te volgen via Eurosport. De tv-uitzending op Eurosport 1 begint om 11.20 uur, vlak voor de start van de rit. Online is vanaf dan alles te zien, zonder onderbrekingen.

RIDE Magazine
107 Reacties
Sorteer op:
21 mei 2021 19:05
Er is maar 1 topfavoriet en die krijgt 1 ster
    21 mei 2021 19:09
    Dacht ik ook
    21 mei 2021 19:24
    Vind de analyse eigenlijk goed. Zo een beetje de hele giro laten ze de ritzege voor de vlucht dus zeker een goede kans voor vluchters. Komt het aan op de klassementsmannen aan dan lijkt er inderdaad maar 1 topfavoriet.
    21 mei 2021 23:02
    Ja, vreemd. Vluchters verliezen zo nog 5 minuten in de aanloop naar de Zoncolan en de eerste kilometers, als INEOS gas geeft. Bernal 5 sterren.
21 mei 2021 19:07
Grappig, Evenepoel staat niet meer in de poll. Staat ook maar zevende en kan nauwelijks bergop natuurlijk. Bennett of Bouwman, die worden het, ja.
    21 mei 2021 19:09
    Op welke basis zou je Evenepoel een ster geven?
    21 mei 2021 19:12
    Bennett en Bouwman maken meer kans op de overwinning omdat die ruimte zullen krijgen en in een kopgroep tegen mindere klimmers wel een kans hebben op de overwinning. Evenepoel zal moeten wegrijden van een Bernal, Vlasov of een Yates om te winnen. Dan is zijn kans op een overwinning toch lager.
    21 mei 2021 19:13
    WF gaat uit van dat er een ontsnapping wegblijft. Ik verwacht niet dat Evenepoel in de vroeg vlucht gaat zitten, jij wel?
    21 mei 2021 19:22
    Tom weet er alles van als je naar zijn naam kijkt.
    21 mei 2021 19:28
    1 Ster zou ik nog wel logisch vinden, daar staan de klassementsrenners en hij is niet minder dan bijv Simon Yates en Hugh Carthy
    21 mei 2021 19:31
    @ Klaas Foppen
    Op basis van woensdag is hij wel minder dan die renners, want Evenepoel moest toen duidelijk lossen op de grindwegen en niet alleen bergaf, maar ook bergop.
    21 mei 2021 19:52
    @adelaarvanantwerpen Dat ben ik het met je eens en begrijp ook wel geen ster dus, maar op basis van de dagen ervoor was hij beter dan die 2. Dus dat is afwachten al verwacht ikz elf dat hij morgen ook wel de mindere is maar you never know. Maar zelfs als het het over de favorieten gaat is het geen uitgemaakte zaak dat Bernal wint al verwacht ik dat hij de sterkste is, het kan ook gerust zijn dat iemand die op 2-3 minuten staat een gaatje mag slaan voor Bernal reageert en de overwinning nog pakt
    21 mei 2021 20:19
    Hoi Tom, misschien moet je een eigen website beginnen met voorbeschouwing
    21 mei 2021 20:43
    Wacht maar. In de gewone bergritten moet Evenepoel niet onderdoen voor de andere renners. Enkel Bernal is explosiever. In de gravel rit was hij niet goed. Rustdag niet goed verteerd en slechte positionering. Durfde ook niet echt. Ik denk in elk geval dat hij meer kans maakt dan Mollema.
21 mei 2021 19:10
De Zoncolan van de minder zware kant, maar samen met Segi di ala de zwaarste van deze giro. Ik ben heel erg benieuw naar Simon Yates. Ik verwacht morgen een aanval van hem en wij zullen zien of hij Bernal kan lossen. Evenepoel is een groot vraagteken.
21 mei 2021 19:11
Naar mijn gevoel gaat deze naar één van de klassementsmannen. Je wilt deze etappe toch gewoon heel graag op je erelijst, hiervoor zou ik mijn ploeg laten werken.
Maar wie het word vind ik moeilijk te voorspellen.
    21 mei 2021 20:03
    Dat betekent je ploeg twee en half uur volle bak laten rijden voor de etappe (Ineos dus), terwijl je die energie maandag hard nodig gaat hebben. Op deze wijze kan je het koersverloop goed voorspellen door in te schatten hoeveel krachten het kost om de vluchters binnen de 4-5 minuten te houden.
    21 mei 2021 21:46
    Eens dat dit voor de AK-mannen is. Zeker als je de statistieken uit het verleden erbij pakt. Ongeacht welke kant er is beklommen, heeft pas 1x de vlucht het gehaald. Dat was toen ook nog in de derde week, toen de koers er al heel anders uitzag. Zoncolan zit vaak aan het einde van week 2. Maar goed, iets met behaalde resultaten uit het verleden..
    21 mei 2021 23:24
    Movistar Reed in het verleden wel achter zo'n groep aan maar ik verwacht ze nu zelf in de kopgroep. Ik zie niet direct een ploeg die het gat beperkt gaat houden iig Ineos niet. Maw ik zou ook gokken op iemand als Bauke of George.
21 mei 2021 19:14
Reichenbach
    21 mei 2021 23:03
    lol, ja, vanuit de groep der gelosten, na teruggekomen te zijn na een eindeloze en sterke inspanning...
    22 mei 2021 08:16
    Precies!
21 mei 2021 19:20
Volgens mij heeft Mollema deze Giro al meer sterren gekregen dan zo'n beetje ieder ander, en dat terwijl hij toch niet echt de topvorm lijkt te hebben. Maar morgen zal hij het ongetwijfeld weer proberen.
Benieuwd hoe de AK-mannen zich tot elkaar zullen verhouden op de eerste "echte" klim in deze ronde, al lijkt het me sterk dat iemand Bernal in problemen gaat brengen. Foss zal het vast wel zwaar gaan krijgen tegen de lichtere mannetjes.
    21 mei 2021 23:26
    Als er ene Bernal in de problemen kan brengen dan denk ik.... YATES!
    21 mei 2021 23:47
    Ik denk aan Hugh Carty als grootste concurrent, hoe zwaarder de klim hoe beter die presteert.
    22 mei 2021 12:57
    Ik ga ook voor Yates.. Heeft denk ik heel zuinig gereden, en vandaag is de klim wel op zijn lijf geschreven.
21 mei 2021 19:20
Het zal een barre dag worden met regen en temperaturen rond de 0 op de Zoncolan. Hopelijk niet teveel problemen qua beelden.

Een in-principe-AK-man die door pech op achterstand staat en uit de vlucht wint. Lijkt inderdaad een logisch scenario. De vraag is wel of Formolo ver genoeg staat; gisteren mocht hij ook niet weg. Als hij mag, is hij een topkandidaat.

Mollema en Bennett zullen ook wel proberen, maar die zijn toch niet echt top tot nu toe. Dan eerder Bouwman.
21 mei 2021 19:23
Denk dat bernal hier de puntjes op de I wil gaan zetten . Ik verwacht dat hij bij de rest weg rijdt , maar ik heb hem ook wel is zien kraken dus ben wel benieuwd naar morgen. Verwacht ook Simon yates
    21 mei 2021 21:49
    Het is helaas te nat en te koud voor Simon vrees ik
21 mei 2021 19:27
Zal tussen Bernal, Yates en Carthy gaan verwacht ik. Klimgeituhn!
21 mei 2021 19:30
Natuurlijk komt er een kopgroep maar ik vermoed dat INEOS en ook Bike Exchange en Astana de controle wel willen houden en dus de voorsprong niet teveel laten oplopen. Als het weer op de Zoncolan en de eerdere beklimming echt tegenvalt met regen en kou kan het voordeel van de lichtgewichten wel eens teniet worden gedaan.
Een dag ook waarop moet blijken of Evenepoel aan of afhaakt net als bij Foss al zal die wat minder druk voelen.
21 mei 2021 19:37
Volgens mij zei Kroon dat het morgen koud zou worden? Als dat klopt lijkt Bennett me niet een grote kanshebber.
    21 mei 2021 19:41
    Klopt, wordt hondeweer! 6 graden - 95 procent neerslag...
21 mei 2021 19:43
No way dat hier een vlucht met een Mollema of Bennett voorop blijft. Dit gaat echt tussen de favorieten voor de eindzege.
Bernal vier sterren, dan een hele tijd niets, en dan Carthy, Vlasov en Yates als reserve kandidaten.
Het zou heel knap zijn als Bouwman hier top-10 rijdt, ik hoop het van harte. Een grote ronde is toch een stuk leuker om te volgen als landgenoten een beetje serieus meedoen, al was het maar voor de etappes.
21 mei 2021 19:44
Ik denk dat er weinig zal te beginnen zijn tegen Bernal. En zo krijgen we toch wel een saaie giro voor de neutrale kijker..
    21 mei 2021 19:54
    Absoluut niet, top op heden geniet ik met volle teugen. Alleen als je door een DQS bril kijkt zal het balen zijn, ik als neutrale liefhebber geniet op moment van Bernal en natuurlijk hoop ik stiekum dat er iemand wint die kort staat zodat hij dichterbij komt, maar als Bernal weer wint op dezelfde fraaie wijze dan geniet ik daar ook weer volop van
    21 mei 2021 21:05
    Kijk eens naar het klassement na 13 etappes in bijv Giro 2018.
21 mei 2021 19:56
Wat verwachten we van Foss morgen? Normaal gesproken zou ik zeggen dat hij wel tijd gaat verliezen, puur vanwege het feit dat hij minimaal 10kg zwaarder is dan z'n beetje alle andere renners uit de top 10.
Al kan dat ook weer in zijn voordeel gaan werken als het echt beestenweer wordt met regen en een temperatuur rond het vriespunt.
    21 mei 2021 20:01
    tussen plek 10-15 verwacht ik als het gaat om de klassementsmannen maar ik hoop stiekum dat hij bij de beste 10 rijdt. sympathieke gozer
21 mei 2021 19:58
Stond hem toch mooi dat roze, Gilberto
    21 mei 2021 20:12
    De krijger Simoni was toch 1 vd toffere renners die ik heb zien koersen ja. Vanwege zijn rancune en eergevoel ook een fraaie verliezer met altijd veel drama en opera er bij.
21 mei 2021 20:07
Nationalistische quatsch deze sterrenverdeling.

Gaat strijd tussen de favorieten worden. Met deze vlakke aanloop komt er nooit een kopgroep met veel goede klimmers weg.

Ik gok op Yates die een sprint wint van Bernal.
    21 mei 2021 23:18
    Precies dat: de kans dat er veel goede klimmers 10 minuten voorsprong krijgt is echt klein. Sagan en Gaviria zullen hun machts-spelletje voor de tussensprint wel weer spelen, en welke lichtgewichten gaan dan mee kunnen zijn?
21 mei 2021 20:08
Opvallend: WF zegt dat D Martin geen ruimte zal krijgen omdat hij nog te kort staat, maar daarvoor schoven ze Formolo naar voren, ondanks dat hij slechts 10 sec verder staat...?
21 mei 2021 20:13
Normaal is deze voor de vluchters. Echter: in de ‘vluchtfase’ is het vlak waardoor klimmers moeilijk ontsnappen en de wat zwaardere renners juist wel een goede kans hebben om weg te geraken. Je weet nooit of er een groep van 12 niet-klimmers wegrijdt waardoor het uiteindelijk toch voor de ak-mannen zal zijn.
21 mei 2021 20:15
Pello?
    21 mei 2021 21:52
    Wat is er met pello aan de hand; verliest vandaag zelfs meer als een minuut
    21 mei 2021 23:19
    Pello prepareert zich voor morgen!

    De Mollema-doctrine: 'Ik verlies tijd, zodat ik win!'
    22 mei 2021 06:53
    Pello is knecht voor Caruso.
21 mei 2021 20:17
De live-uitzending is al begonnen:
https://nl.bergfex.com/ravascletto-zoncolan-sutrio/webcams/c15227/
Altijd lekker fietsen met een laagje sneeuw langs de kant van de weg! :-)

Hopelijk wil Bernal de zege op deze mythische aankomst - de vluchters zijn al meer dan genoeg beloond, nu is het tijd voor de strijd der favorieten!
21 mei 2021 20:18
Edit redactie: Niet doen
    21 mei 2021 20:25
    Klaas is ons terug aan het foppen!
21 mei 2021 20:38
Grappig. In de voorbeschouwing vind WF Formolo geen gevaar en mag wel wegrijden maar Dan Martin niet, want.....beiden staan op zeven minuten. Pardon? Formolo was sneller in de TT dan Bernal en vééél sneller dan Martin. Apart..

Vrijwel alle sterretjes voor Bernal, ik zie op dat monster dit keer de kopgroep niet wegblijven al hebben ze tien minuten bij aanvang van de klim. Volgens mij wist alleen Michael Rogers in 2014 weg te blijven uit de vlucht, van de andere kant waren toen de klassementskaarten al wel geschud. Rogers won toen wel met meer dan 12 minuten op bijvoorbeeld ene Landa. Maar ja als je niet hoeft, dan doe je wellicht mak an op zo’n beestenberg. Bernal moet wél als hij zeker wil zijn voor de tijdrit. Die is toch ruim 30K en dan is twee minuten aan de broek niet heel ondenkbaar...
    21 mei 2021 20:42
    Zie ander (eerder) commentaar. Papa is weer rijkelijk laat
    21 mei 2021 20:48
    Klein verschil. Zij rijden de zoncolan langs de andere kant en ook iets minder lastig.
    21 mei 2021 21:31
    @adelaar,
    De makkelijke kant van de Zoncolan.... Hmmm, die heb ik nog niet ontdekt. ;-)
    21 mei 2021 21:51
    Het is wel te hopen dat er een keer een leuke etappe komt tussen de klassementsmannen. Mag wel na 2 weken koers. zelfs een max kanter , met alle reslpect, heeft meer x top 10 gereden als alle klassementsrenners
    22 mei 2021 11:13
    @ Michelangelo

    Niet de makkelijke kant, maar de iets minder lastige kant. Meestal rijden zij de zoncolan via Ovaro waar de klim 11 km aan 12% gemiddeld is met een strook van 5 km boven de 15%. Vandaag rijden zij de Zoncolan via Sutrio waar hij wel iets langer is met zijn 14 km maar wel minder steil want het heeft een gemiddelde van 8.5%.
21 mei 2021 20:57
Ik verwacht een Floyd Landisje van Remco morgen
    22 mei 2021 10:03
    Denk dat de Prins van Schepdaal nog eens 2 minuten aan zijn broek krijgt. Kan me nu al verheugen op zijn maniertjes...
21 mei 2021 21:10
Bernal vier sterren. De andere ak-mannen zijn kansloos tegen hem. De rest van de sterren mag naar de vluchters
21 mei 2021 21:11
Wat een magere voorbeschouwing. Ik had ook zeker een detailplaatje van de slotklim verwacht. Maar goed, op andere sites is die natuurlijk prima te vinden.

Reacties zijn gesloten.