Egan Bernal over rugproblemen: “Het is een gecompliceerde blessure”
foto: Cor Vos
zondag 22 november 2020 om 17:53

Egan Bernal over rugproblemen: “Het is een gecompliceerde blessure”

Egan Bernal heeft al langer last van zijn rug. Dat heeft de Colombiaanse kopman van INEOS Grenadiers aangegeven in gesprek met Signal Colombia. “De pijn zit er al heel lang. Ik voel mij nu goed, maar het is wel een gecompliceerde blessure”, zegt Bernal.

Vorige maand liet Bernal al weten dat zijn ene been langer is dan het andere. Dat zou een verkromming veroorzaken in de rug. “Tijdens de Tour France die ik vorig jaar won, tijdens mijn eerste Tour en ook toen ik nog mountainbikete… Die pijn heeft er altijd al gezeten”, aldus de 23-jarige klimmer.

Intensiteit
De eerste lockdown trainde Bernal veel in eigen land. Daardoor werd zijn blessure veel erger, denkt hij. “Tijdens de quarantaine zat ik heel veel uren op de rollers. Daarna ging ik eigenlijk van nul intensiteit naar de intensiteit naar de wedstrijden in Frankrijk voor de Tour de France”, blikt hij terug op de Route d’Occitanie (die hij won) en de Tour de l’Ain (tweede).

Vervolgens gaf Bernal in de Dauphiné op met rugklachten, waarna ook de Tour de France in duigen viel vanwege die blessure. “Ik denk dat een beknelde zenuw in een rugwervel een beetje geïrriteerd is geraakt, en dat daar de pijn ook vandaan is gekomen”, geeft Bernal aan.

“Ik voel mij nu goed, maar het is wel een gecompliceerde blessure. We werken heel hard zodat ik in staat ben om volgend jaar op het niveau te zitten waarop ik wil zitten”, zegt Bernal, die bij INEOS Grenadiers ‘een leger aan doktoren’ heeft om zijn progressie in de gaten te houden.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
22 november 2020 18:23
Extra blokje tussen het schoenplaatje en weer gaan!
22 november 2020 19:01
Raar verhaal. Volgens Strava trainde hij ontzettend hard in aanloop naar de herstart van de competitie.
    22 november 2020 19:58
    Enorm veel is niet hetzelfde als enorm hard.
    De intensiteit van wedstrijden op het hoogste niveau kan je amper trainen.
    22 november 2020 20:02
    De intensiteit van die trainingen gericht op de koersen in Frankrijk zal dus teveel zijn geweest, na de rustigere periode op de rollers die hij daarvoor had.
    22 november 2020 21:08
    Krijg bijna de indruk dat hij tijdens de lockdown ‘maar wat gedaan’ heeft. Maakte doldwaze ritten in Colombia en in die omgeving train je al heel snel veel te veel. Is ook een verklaring waarom sommige toptalenten uit Colombia hun carrière geen topvervolg kunnen geven. Je zou zeggen ‘dit moet niet kunnen bij een ploeg als Ineos’, maar ik zie eigenlijk weinig andere scenario’s meer.
22 november 2020 21:36
Daar komt ie nu pas achter? Internet bestaat toch al een tijd? https://www.sport.be/cycling/nl/nieuws/article.html?Article_ID=877395
22 november 2020 22:56
Die is zich aardig aan het indekken
22 november 2020 23:15
Moet zijn beste beentje maar voor zetten.
22 november 2020 23:41
Is dit misschien met een attest op te lossen?
    23 november 2020 15:04
    Mogelijk. Als je dat papiertje 5x vouwt en onder je hiel schuift, kom je toch makkelijk een halve centimeter hoger. Zo zou je inderdaad dat lengte verschil kunnen compenseren.
23 november 2020 07:28
We zien wel wanneer ze weer gaan fietsen.

Reacties zijn gesloten.