Volg hier Milaan-San Remo 2018

Geplaatst op zaterdag 17 maart 2018 om 09:45

“Deze koers is als een opera, met een aanzwellend crescendo.” In gesprek met Wilfried de Jong wist Mark Cavendish de essentie van Milaan-San Remo in één treffende zin samen te vatten. La Primavera is de klassieker van de Ligurische kust, de verscheidene Capo’s, de Cipressa, de Poggio en de vaak magische sprint op de Via Roma. Vandaag staat 109e editie op het programma. Andiamo!

Na de traditionele vroege vlucht met een resem Italianen, wordt de finale steevast opengebroken op de flanken van de mythische Cipressa (6 km aan 3,9%). Als de top eenmaal is bereikt, dienen er nog 21,5 kilometer te worden afgewerkt naar San Remo. Vooraleer het zover is, doemt met nog 9 kilometer te gaan de Poggio op.

Op deze 3,7 kilometer lange heuvel – aan een gemiddelde van 3,7% – krijgen de puncheurs nog een ultieme kans om de vlucht naar eeuwige roem te ondernemen. Na de Poggio volgt een korte maar technische afdaling, die wordt gekenmerkt door enkele haarspeldbochten. Eenmaal beneden is het nog twee kilometer naar de Via Roma.

Het peloton zal om 9:45 uur vertrekken voor de officieuze start, terwijl de organisatie de renners om 10:10 uur zal loslaten voor de 294 kilometer lange onderneming. De winnaar overschrijdt tussen 16:46 uur en 17:27 uur de finishstreep in San Remo. Eurosport – dat de exclusieve rechten heeft voor de lenteklassieker – is er live bij vanaf 14:30 uur. Het betekent dat Sporza en de NOS de koers voor het tweede jaar op rij niet live zullen uitzenden.

De Belgische commerciële zender VTM heeft vanwege het sluiten van een subcontract met Eurosport wél de mogelijkheid de koers vanaf 14:30 uur op de buis te brengen. La Primavera zal op deze zender van commentaar worden voorzien door Merijn Casteleyn én Tom Boonen. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers.

Links
Voorbeschouwing WielerFlits
Website organisatie
Parcours

Deelnemerslijst (ProCyclingstats)
Liveticker (Sporza)
Liveticker (Organisatie)


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties