Volg hier de zesde etappe van Tirreno-Adriatico 2018

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 om 12:20

Vandaag staat er voor de sprinters een tweede en daarmee ook laatste kans te wachten in Tirreno-Adriatico. Na een heuvelachtige start zijn de laatste dertig kilometer volledig vlak. Kan Danny van Poppel zijn achtste plaats van eerder verbeteren? Volg hier op WielerFlits het verloop van de koers.

De zesde etappe is de tweede kans voor de aanwezige sprinters. Zij zullen na de start in Numana, een kustplaats aan de oostkust van De Laarseen relatief korte etappe van 153 kilometer voorgeschoteld krijgen met de nodige hoogtemeters in de eerste 110 kilometer. Veel schrik zal het niet opleveren. De laatste veertig kilometer zijn nagenoeg vlak. In finishplaats Fano, dat een rijke historie heeft met Keizer Augustus en bekend staat om de commercie, de industrie en de jacht- en vissershaven, worden twee lokale rondes van 12,8 kilometer afgelegd. De rappe mannen worden dus uitgebreid in de gelegenheid gesteld om alles eens te verkennen. Dan zullen zij ook weten dat de laatste bocht op 350 meter van de finish ligt. Relatief kort op de streep, dus een goede plaatsing is noodzakelijk.

Het startsignaal wordt om 12:35  in Numana gegeven. De finish in Fano wordt verwacht rond 16:15. Tirreno-Adriatico is exclusief te zien op Eurosport 1, vanaf 13.30 uur.

Links
Voorbeschouwing: Tirreno-Adriatico 2018 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Sporza)
Liveticker (SpazioCiclismo)


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties