Volg hier de wereldbeker veldrijden in Bogense 2017

Geplaatst op zondag 19 november 2017 om 12:45

Het veldritcircus dat de Wereldbeker heet strijkt vandaag neer in Denemarken. Bogense is de gastheer voor de vierde manche in de UCI World Cup. Het is een van de laatste voorbereidingen voor de organisatie, voor ze volgend seizoen het WK mogen organiseren. Bogense ligt 200 kilometer ten westen van Kopenhagen. Helen Wyman beschrijft op parcours op Twitter (zie hieronder) met een knipoog. “Alleen voor het entertainment is het het kijken waard”, zegt ze.

Het 2,9 kilometer lange parcours ligt in het havengebied van Bogense. Na de junioren en beloften mannen starten om 13.00 uur de vrouwen aan hun cross. Aan de start verschijnt Maud Kaptheijns niet. De nummer vier van de wereldbekerstand heeft een rustpauze ingelast. In de ranking staat Sanne Cant bovenaan, met 210 punten. Sophie de Boer volgt met 190 punten.

De mannen starten om 14.30 uur. Daar is Mathieu van der Poel de riante leider (240 punten) in het klassement, maar het is onzeker hoe het met zijn vorm zit na de schade die hij afgelopen opliep in Asper-Gavere. Pas donderdag mocht hij weer de fiets op. Een veilige gedachte voor de Europees kampioen is dat de nummer twee in de stand (Laurens Sweeck) tachtig punten achterstand heeft.

Eurosport verzorgt een rechtstreekse uitzending. Voor de Belgische kijkers begint Telenet Play Sports om 12.50 uur met de live-uitzending van de vrouwen en de mannen op kanaal 2. De NOS komt met een livestream op de website.

Links
Website organisatie
Parcours

Deelnemerslijst (alle categorieën)
Wereldbekerstand

Liveticker (Sporza)
Liveticker Vrouwen (Sporza)
Liveticker (Twitter UCI_CX)

Livestream (NOS, vanaf 13.00 uur)


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties