Volg hier de Wereldbeker-Cross Country van Stellenbosch 2018

Geplaatst op zaterdag 10 maart 2018 om 13:50
Mathieu van der Poel

Vandaag staat voor Mathieu van der Poel de eerste serieuze afspraak in zijn agenda met het oog op de Olympische Spelen van 2020. Onze landgenoot hoopt in Tokio een gooi naar het goud te doen op de mountainbike-discipline Cross Country. Van die tak van sport staat in Zuid-Afrika vandaag de eerste Wereldbeker-manche op het programma.

Het is de eerste keer dat het UCI-circuit neerstrijkt in Stellenbosch, dat bekend staat van de Cape Epic-mountainbike rittenkoers. Naast de 23-jarige coureur van Corendon-Circus en Michiel van der Heijden, staan alle andere grote mountainbiketoppers aan het vertrek. Onder meer wereldkampioen Nino Schurter, de Fransen Maxime Marotte, Stephane Tempier, Jordan Sarrou, grootheid Julien Absalon en de Tsjech Jaroslav Kulhavý maken deel uit van het deelnemersveld. Van der Poel start in het midden van het veld.

In Stellenbosch is op de Coetzenburg een omloop van 4,4 kilometer uitgetekend. Daarin zijn twee langere beklimmingen en een kort klimmetje in opgenomen, goed voor in totaal 180 hoogtemeters per ronde. De omloop – met diverse obstakels onderweg – moeten de elite heren zeven keer afleggen. Red Bull verzorgt een livestream van de wedstrijd, die om 13.50 Nederlandse tijd begint.

Links
Website organisatie
Deelnemersveld

Live timing (UCI)

Livestream (Red Bull)


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties