Volg hier de vijfde etappe in Tirreno-Adriatico 2018

Geplaatst op zondag 11 maart 2018 om 11:35
Damiano Caruso

Tirreno-Adriatico brengt vandaag in de vijfde etappe een eerbetoon aan Michele Scarponi. De finish van de 178 kilometer lange rit, met een heuvelachtige slotfase, ligt in Filottrano, waar de vorig jaar overleden Scarponi begraven ligt. De spanning zit in het slot deze rit. Wat kan Wilco Kelderman, de nummer drie van het klassement? Volg hier op WielerFlits het verloop van de koers.

In het laatste deel liggen vier beklimmingen. Er is een plaatselijke ronde van 16,1 kilometer rond Filottrano, dat twee keer afgelegd moet worden. Daarin zit vijf kilometer voor de streep de Muro di Filottrano, met stroken tot 15%. De finish wordt nooit bereikt in die lokale rondjes, omdat 500 meter daarvoor afgeslagen wordt. Na de derde passage van de Muro gaat het wel richting de omhooglopende aankomstlijn. De laatste 500 meter gaan aan 6,5%.

Het startschot klinkt om 11.50 uur in Castelraimondo. Tussen 16.00 en 16.25 uur is de finish gepland. Tirreno-Adriatico is exclusief te zien op Eurosport 1, vanaf 13.30 uur.

Links
Voorbeschouwing: Tirreno-Adriatico 2018 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Sporza)
Liveticker (SpazioCiclismo)


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties