Volg hier de vierde etappe van Tirreno-Adriatico 2018

Geplaatst op zaterdag 10 maart 2018 om 10:20

Na de knappe ritwinst van Primož Roglič op de muur van Trevi, trekt het Tirreno-peloton vandaag de (echte) bergen in. In rit vier krijgen de renners flink wat hellingen voor de wielen geschoven, maar het zwaartepunt ligt in volle finale. De aankomststreep is namelijk getrokken op de flanken van Sassotetto.

De zaterdagetappe is traditioneel de koninginnenrit van Tirreno-Adriatico. Opnieuw rijdt het peloton oostwaarts, maar deze keer wordt wel het (hoog)gebergte opgezocht. Onderweg wordt het heuvelachtige binnenland aangedaan, maar het klapstuk volgt met de slotklim naar skigebied Sarnano Sassotetto.

De slotklim naar Sassotetto is 14,2 kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van 5,8%. Het steilste gedeelte (rond kilometer 8 à 9 van de klim) is 12%, maar over het algemeen is deze col een ‘loper’. Kan iemand leider Geraint Thomas en zijn Sky-collectief nog in verlegenheid brengen?

De renners beginnen er aan om 10:25 uur. Bijna 220 kilometer later mag de beste klimmer tussen 15:52 en 16:31 uur de handen in de lucht steken. Eurosport komt vanaf 13:30 met live-beelden. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers.

Links
Voorbeschouwing: Tirreno-Adriatico 2018 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Sporza)
Liveticker (SpazioCiclismo)


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties