Volg hier de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland 2018

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 om 12:30

De vierde etappe van de Ronde van Zwitserland start in Gansingen, waar Sonny Colbrelli gisteren Fernando Gaviria en Peter Sagan te snel af was na een lange sprint op de macht. De aankomstlijn is na bijna 190 kilometer getrokken in het vermaarde wintersportoord Gstaad. Volg het verloop van de derde etappe hier op WielerFlits.

In tegenstelling tot de voorbije dagen zijn het aantal hoogtemeters beperkt. De eerste 170 kilometer lopen – buiten de beklimming van Staffelegg – zoetjesaan omhoog, maar dit zullen de renners nauwelijks merken. De finale belooft echter wél pittig te worden, want er wordt een hoogte opgezocht van 1284 meter.

Met nog achttien kilometer te gaan doemen de flanken van de Saanenmöser op, een 8,1 kilometer lange klim aan een gemiddelde van 4,2%. Geen duizelingwekkende percentages, maar lastig genoeg om de sprinters te doen zweten. Eenmaal de top gerond resten er nog tien kilometer, waarbij de laatste drieduizend meter vlak zijn. Wie zoeft naar de glorie en treedt in de voetsporen van Johan Museeuw, die in 1994 voor het laatst in Gstaad won?

Het startsein voor de vierde etappe wordt gegeven om 12:43, de renners worden in aankomstplaats Gstaad verwacht tussen 17:07 en 17:34. Vanaf 16:02 zendt Eurosport 1 de koers uit. Ook via de Eurosport Player is de wedstrijd te volgen.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Zwitserland 2018 (WielerFlits)

Website organisatie
Parcours
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter)
Liveticker (Website organisatie)
Liveticker (Sporza)


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties