Giro 2018: Volg hier de twaalfde etappe

Geplaatst op donderdag 17 mei 2018 om 11:55

Na een aantal venijnige etappes zijn de sprinters voor de vierde keer aan de beurt in de twaalfde etappe van de Ronde van Italië. Langs de grotendeels vlakke kust van de Adriatische Zee krijgt het peloton alleen op twaalf kilometer een klimmetje voor de kiezen. Wie grijpt in Imola de ritzege? Volg het hier op WielerFlits

Op de Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola vlogen enkele dagen geleden nog motocoureurs over het asfalt, vandaag zullen dat wielrenners zijn; de twaalfde etappe in de Giro finisht namelijk op het fameuze autocircuit, dat ooit onderdeel uitmaakte van de Formule 1. Een kolfje naar de hand van de sprinters? Dan moeten zij op twaalf kilometer niet lossen op de Tre Monti, die met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,2% niet bij veel coureurs angst in zal boezemen. Maakt Elia Viviani in Imola zijn hattrick compleet? Of kaapt Sam Bennett de zege opnieuw voor de ogen van de Italiaan weg?

Om 12:10 worden de renners vanuit Osimo op gang geschoten voor 214 kilometer koers richting finishplaats Imola, waar het peloton tussen 17:00 en 17:28 arriveert. Eurosport 1 is er vanaf 13:00 weer bij om de etappe te verslaan.

Links
Voorbeschouwing etappe 12 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (WielerFlits)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Sporza)


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties