Volg hier de slotrit van Parijs-Nice 2018

Geplaatst op zondag 11 maart 2018 om 11:55
Simon Yates

Het klassement is nog alles behalve beslist in Parijs-Nice. En dan moet de meest onvoorspelbare en open etappe nog komen. Vandaag is het tijd voor de rit naar de Promenade des Anglais in Nice, met onderweg liefst zes beklimmingen in slechts 110 kilometer. Bezwijkt Simon Yates onder de druk van de felle concurrentie? Volg het hier op WielerFlits.

Vier beklimmingen van de tweede categorie en twee beklimmingen van de eerste categorie moeten overwonnen worden. De Col d’Èze (1,6 km a 8,1%), regelmatig aanwezig in de Koers naar de Zon, is de voorlaatste beklimming. De laatste beklimming van de dag is de Col des Quatre Chemins (5,5 km á 5,5%). De laatste negen kilometer lopen bijna geheel af dus een snelle finish op de Promenade des Anglais, gelegen aan de Côte d’Azur, ligt voor de hand.

Om 12.10 uur beginnen de renners aan hun laatste tocht. De finish is vroeger dan normaal de afgelopen week, namelijk al tussen 14.45 en 15.05 uur. Eurosport 2 zendt de koers live uit vanaf 13.45 uur. Sporza begint op hetzelfde moment op één. De NOS komt op de website met een livestream en zal ook in de middaguitzending van 13.10 uur aandacht besteden aan Parijs-Nice.

Links
Voorbeschouwing: Parijs-Nice 2018

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Race Center Paris-Nice)
Liveticker (Sporza)
Liveticker (Twitter organisatie)

Livestream (NOS.nl)


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties