Volg hier de openingsrit van de Tour of the Alps 2018

Geplaatst op maandag 16 april 2018 om 11:15

Terwijl de Ardennenklassiekers in volle gang zijn, start in Italië met de Tour of the Alps een belangrijke voorbereidingskoers op de Giro d’Italia. Vijf dagen lang trekt het peloton door Tirol, Zuid-Tirol en Trentino. Wie mag als eerste met de bloemen staan? Volg hier op WielerFlits het verloop.

De Italiaanse rittenkoers wordt dit jaar op gang geschoten in Arco, bekend om een vervallen kasteel dat vanaf een hoge rots uitkijkt op de stad en het Gardameer. Het peloton begint hier aan een 135 kilometer lange etappe richting Folgaria. De eerste 50 kilometer gaan grotendeels in stijgende lijn. Als een trap loopt het wegdek omhoog. Er moet steeds een paar kilometer geklommen worden, waarna het parcours weer even vlak is. Gemiddeld gezien is het daardoor geen zware klim, maar stroken van 10% zullen de nodige schade aanrichten.

Na een afdaling en ongeveer 45 vlakke kilometers is het tijd voor het hoofdgerecht, een beklimming van de tweede categorie naar Serrada. Over 19 kilometer loopt het wegdek gemiddeld 5,5% omhoog. Wederom volgt een afdaling, waarna het peloton een laatste obstakel staat te wachten. Een haarspeldbocht leidt de renners het bergdorpje Folgaria in, waar de laatste 800 meter ook nog oplopen, á 6,4%. Het maximale stijgingspercentage is hier 10%.

De start in Arco vindt plaats om 11:30 en de renners worden tussen 14:46 en 15:08 in Folgaria verwacht. Eurosport zendt de koers vanaf 14:00 uit op Eurosport 1 en via de Eurosport Player. Tevens is op Facebook een livestream van de koers beschikbaar.

Links
Voorbeschouwing: Tour of the Alps 2018

Website organisatie
Deelnemerslijst

Livestream (Facebook)
Liveticker (SpazioCiclismo)
Liveticker (Twitter organisatie)


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties