Volg hier de koninginnenrit in de Ronde van Zwitserland 2018

Geplaatst op donderdag 14 juni 2018 om 11:50

In de Ronde van Zwitserland rijdt het peloton vandaag een loodzware etappe. In de 186 kilometer lange rit naar Gommiswald staan namelijk met de Furkapass en de Klausenpass twee Alpenreuzen op het programma.

Na goed twintig kilometer vanuit startplaats Fiesch beginnen de coureurs aan de eerste reus van de dag: de Furkapass. De 16,5 klimkilometers stijgen aan een gemiddelde van 6,3%, en voeren naar een hoogte van 2429 meter. De Furkapass – die de kantons Wallis en Uri met elkaar verbindt – is in 1867 in gereedheid gebracht, al werd de oude handelsroute al gebruikt door de Romeinen. De Furkapass vormde in 1964 ook het decor van de bekende Ford Mustang achtervolging in James Bond’s Goldfinger.

De Klausenpass voert niet boven de tweeduizend meter, maar zijn lengte van liefst 25 kilometer boezemt wel angst in. De gemiddelde stijgingsgraad is 6%, maar in de laatste twaalf kilometer zakken de percentages nauwelijks onder de 8%. De top ligt op 66 kilometer van de aankomst, maar in finishplaats Gommiswald wacht nog een venijnige klim in de slotfase.

De start is om 12:05 en de aankomst wordt verwacht tussen 17:04 en 17:37. Eurosport zal de wedstrijd vanaf 15:30 uitzenden. Bespreek hier het verloop van de wedstrijd.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Zwitserland 2018 (WielerFlits)

Website organisatie
Parcours
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter)
Liveticker (Website organisatie)
Liveticker (Sporza)


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties