Volg hier de Großglockner-etappe in de Ronde van Oostenrijk 2018

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 om 10:45

De Ronde van Oostenrijk is toe aan de vijfde dag. Van de eerste vier ritten zijn er drie gegaan naar Bahrain Merida (twee keer Giovanni Visconti, één keer Matej Mohoric), maar de leiderstrui zit om de schouders van Ben Hermans. De Belgische klimmer won al op de Kitzbüheler Horn en hoopt vandaag op de Großglockner zijn voorsprong uit te breiden. Winnen op twee erkende Alpencols, wie wil dat nou niet? Volg hier het verloop van de etappe.

Matrei is de startplaats. De rit is met slechts 92,9 kilometer de kortste van deze koersweek. Het peloton rijdt in de beginfase richting Kitzbühel over deels dezelfde wegen als gisteren, waardoor wederom de Felbertauernpas moet worden bedwongen. De koers laat Kitzbühel ditmaal links liggen en slaat bij Mittersill rechtsaf. Er volgt zo’n dertig kilometer door het dal, tot de Grossglockner opdoemt – de hoogste berg van Oostenrijk. Daarna is het klimmen geblazen op de flanken van de bergpas Fuscher Törl, die deel uitmaakt van de Grossglockner. Voor de tweede keer deze week wordt er dus gefinisht na een klim van de buitencategorie.

De etappe begint om 11.00 uur, waarna de finish verwacht wordt tussen 13.30 en 13.45 uur. De organisatie heeft via het eigen Facebook-kanaal en via de eigen website een livestream.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Oostenrijk 2018 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)
Livestream


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties