Volg hier de eerste bergop aankomst in de Ronde van Zwitserland 2018

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 om 13:05

Vanaf vandaag trekken de renners in de Ronde van Zwitserland het gebergte in. Vanuit Gstaad gaat het direct bergop naar de top van de Col du Pillon (15,7 km aan 3,1%), maar dat is allemaal in aanloop naar de slotklim van Leukerbad, een col met een totale klimafstand van 14,4 kilometer aan een gemiddelde van 4,4%. Wie deelt hier de eerste tik uit in de bergen? Volg het hier op WielerFlits.

Na het begin op de Pillon volgt een afdaling en een lang, vlak middenstuk doorheen Aigle, Martigny en Sion. Eenmaal Sion gepasseerd voert het parcours de renners naar de tweede klim van de dag: de klim naar Montana. Over een afstand van 13,9 kilometer stijgt het wegdek aan 5,6%, met enkele steilere passages. Na de top volgt een afzink en de oplopende aanloop naar de slotklim naar Leukerbad. Van kilometerpaal 6 tot en met 11 is de gemiddelde stijging 6,6%. Ook de slotkilometer heeft nog stroken van 6% in petto.

Om 13.20 uur worden de renners vrijgelaten. Tussen 17.08 en 17.32 uur verwacht men de finish van de winnaar. Vanaf 16.00 uur komt Eurosport met livebeelden.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Zwitserland 2018 (WielerFlits)

Website organisatie
Parcours
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter)
Liveticker (Website organisatie)
Liveticker (Sporza)


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties