Volg hier de derde etappe van de Tour of California 2018

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 om 19:00

Gisteren wist Egan Bernal de Tour of California in een eerste plooi te leggen. Het Colombiaanse toptalent van Sky soleerde naar de zege op de steile Gibraltar Road. Vandaag is er echter een kans om de jonge klimmer te bestoken. Bespreek hier het verloop van de etappe.

Vanuit startplaats King City gaat het naar Laguna Seca, dat bekendheid geniet vanwege zijn affectie met de motorsport. Zo scheuren elk jaar MotoGP-grootheden als Valentino Rossi, Marc Marquez en Jorge Lorenzo op het gelijknamige circuit.

Scheuren zullen de coureurs niet doen, want onderweg liggen er flink wat klimmetjes te wachten. Via King City Road Summit en de East Camel Road Summit gaat het naar een drietrapsraket in volle finale. Vooral de Laureles Grade Summit (5,4 km aan 5,7%) en Mazda Raceway Summit (1,1 km aan 10,3%) kunnen voor anarchie zorgen. Na de top van de laatste muur volgen nog twee dalende kilometers naar Laguna Seca.

De rit wordt om 19:20 Nederlandse tijd in gang geschoten, om rond 0:40 aan te komen. Eurosport 1 begint om 23:00 met de live-uitzending.

Links
Voorbeschouwing: Tour of California 2018 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Tour Tracker organisatie)
Liveticker (Twitter organisatie)


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties