Volg hier de derde etappe in de Ronde van Zwitserland 2018

Geplaatst op maandag 11 juni 2018 om 12:30

Net als in de tweede rit, gaat ook etappe drie continu op en neer. Het is lastig om een deel groter dan tien kilometer te vinden waarin men geen hoogtemeters aflegt. De finale is iets lastiger dan zondag, maar zou klassiekerrenners goed moeten liggen. Kan Peter Sagan voor een tweede maal toeslaan? Volg het verloop van de derde etappe hier op WielerFlits.

Ook op dag drie krijgen de puncheurs een ideale etappe voorgeschoteld. Startplaats Oberstammheim is gelegen op de flanken van de Stammerberg en is bekend vanwege zijn kenmerkende houten huisjes, die een beschermde status genieten. De Oberstammheimse grond blijkt daarnaast geschikt voor de wijnbouw, waardoor het aangezicht wordt bepaald door wijngaarden.

Nadat het startschot heeft geklonken blijven de renners nog een tijdje op een lokale omloop koersen, waarna het in gestrekte draf naar finishplaats Gansingen gaat. Na goed honderd kilometer draait men het dertig kilometer lange lokale circuit op, dat driemaal moet worden afgehaspeld. Net als gisteren wordt de omloop gekruid door enkele klimmetjes. De Hagenfirsterstrasse (4,1 km aan 4,5%) en Bürersteig (3,4 km aan 5%) kunnen de koers in brand steken. Na de laatste passage van de Hagenfirsterstrasse wachten nog 4,5 vlakke kilometers, waarna de oplopende slotkilometer moet beslissen over ritwinst.

Het startschot in Oberstammheim wordt om 12:45 gegeven. De verwachte aankomst in Gansingen ligt rond 17:20. Vanaf 16:00 zendt Eurosport 1 de koers uit. Ook via de Eurosport Player is de wedstrijd te volgen.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Zwitserland 2018 (WielerFlits)

Website organisatie
Parcours
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter)
Liveticker (Website organisatie)
Liveticker (Sporza)


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties