Volg hier de Coppa Agostoni 2017

Geplaatst op woensdag 13 september 2017 om 10:30

In Italië trapt het wielerpeloton de semiklassiekers van het Ciclismo Cup-najaar af. Dit regelmatigheidsklassement kent in 2017 haar eerste editie en is de opvolger van de Coppa Italia. De Tour of the Alps (eind april) en de Trofeo Matteotti (half juli) waren de laatste koersen. De Ciclismo Cup – waarin Egan Arley Bernal bovenaan staat – gaat vandaag verder met de Coppa Agostoni. 

Finishplaats Lissone ligt ten noorden van Milaan en op steenworp-afstand van het autocircuit van Monza. In die plek werd in 1893 Ugo Agostoni geboren. De Italiaan werd in 1911 prof en werd een jaar later tweede in de Giro d’Italia. Twee jaar daarna won hij Milaan-San Remo. Tijdens een operatie in 1943 overleed Agostoni. Drie jaar later werd de Coppa Agostoni gerealiseerd, ter nagedachtenis van de overleden ex-renner. Met Cees Priem staat er op de rijkgevulde erelijst één Nederlandse winnaar.

De koers kenmerkt zich door een heuvelachtige omloop van 24,5 kilometer – die de renners vier keer moeten afleggen – in en rond Lissolo, met drie venijnige heuveltjes erin. De Colle Brianza is de scherprechter. De laatste pak ‘em beet veertig kilometer gaan grotendeels in dalende lijn.

Het startschot klinkt om 10.45. De finish verwacht de organisatie tussen 15.12 en 15.38. De koers is niet op tv te zien. Bespreek hier het verloop van de etappe. Wie volgt Sonny Colbrelli op?

Links
Website organisatie
Parcours informatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (TuttoBiciWeb, Italiaans)


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties