Volg hier de afsluitende bergrit in Colombia Oro y Paz 2018

Geplaatst op zondag 11 februari 2018 om 15:15

Na vier keer Quick-Step Floors was het gisteren raak voor de andere teams. Rigoberto Urán won de rit en Nairo Quintana pakte de leiderstrui. Het eindklassement is nog alles behalve bekend, want ook in de slotrit wacht het nodige klimwerk. De etappe tussen Armenia en Manizales is 184,3 kilometer en kent de nodige cols. Spektakel op komst? Volg het hier op WielerFlits.

In de laatste tachtig kilometer staan met de Cerrito, El Boquerón en de Chipre namelijk drie cols op het menu. De lastigheidsgraad van de slotklim naar Chipre schuilt hem vooral in de lengte (bijna twintig kilometer) en onregelmatigheid. Steilere stroken worden regelmatig afgewisseld met zachtere percentages en zelfs passages bergaf. Mochten er eerder in de etappe nog geen verschillen zijn gemaakt, dan zullen de vier slotkilometers (met pieken tot 20%) hier ongetwijfeld voor zorgen.

De start is om 15.30 uur (Nederlandse tijd), waarna de finish volgt rond 20.30 uur (Nederlandse tijd). De koers is live te volgen via een stream van Señal Colombia.

Links
Voorbeschouwing: Colombia Oro y Paz 2018 (WielerFlits)
Deelnemerslijst (ProCyclingstats)
Website

Liveticker (Organisatie)

Livestream (Señal Colombia)


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties