Tour 2018: Volg hier de vijfde etappe

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 om 12:25

Etappe vijf van de Tour de France zal andermaal spanning en nervositeit met zich mee brengen. De rit van Lorient naar Quimper kent een slotfase met enkele hoogtemeters in de finale. Ook worden de smalle wegen opgezocht in het Bretonse land. Positionering is dus van levensbelang om geen tijd te verliezen. Een aankomst met een grote groep is niet uitgesloten, waarbij de sterke sprinters en heuvelmannen boven komen drijven. Nummer twee voor Sagan of ritwinst voor Gele Greg? Volg het hier op WielerFlits.

Vanaf Lorient wordt er langs de redelijk vlakke kust noordelijk gereden tot Concarneau. Daar trekt het peloton meer het Bretonse binnenland. Vanaf daar is het alleen nog maar op en af rijden. De onrust zal toenemen als men vanaf Chateaulin de laatste vijftig kilometer de wind in de rug heeft. De Côte de la montagne de Locronan is niet de laatste klim waar een verschil geforceerd kan worden. In de laatste twintig kilometer zitten namelijk nog meer heuveltjes die niet gecategoriseerd zijn.

Langer dan een kilometer zijn deze echter nooit, maar soms kan een klein gat genoeg zijn voor een echte aanvaller. Mocht het peloton in de laatste kilometer nog compact zijn, dan kunnen klassiekerrenners en sterke sprinters zich om de dagzege mengen. De laatste kilometer loopt namelijk op met een gemiddelde van 4,8%.

De etappe start om 12.40 uur, waarna de aankomst in Quimper verwacht wordt rond de klok van 17.19 en 17.47 uur. Eurosport 2 is er vanaf het prille begin bij, om 12.15 uur. De NOS en Sporza haken om 14.10 uur hun wagonnetje aan.

Links
Voorbeschouwing etappe 4 (WielerFlits)
Website organisatie
Parcours etappe 5

Deelnemerslijst

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)
Liveticker (Sporza)


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties