Giro 2018: Volg hier de spectaculaire tiende etappe

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 om 10:50

Na de tweede rustdag klimmen de renners weer op de fiets voor de heuvelachtige tiende etappe richting Gualdo Tadino, met 239 kilometer de langste rit van deze 101e editie van de Giro d’Italia. Iets voor de heuvelmannen en mogelijk ook voor de vluchters een kans op succes. Om 11:05 wordt het startsein gegeven.

De etappe begint direct met een zware klim vanuit Penne. De Fonte della Creta (tweede categorie) is 21,3 kilometer lang en kent een piek op 1254 meter, wat direct ook het hoogste punt is van deze dag. Na een lange afdaling begint een uitgebreide fase van op-en-neer over lichte heuvels. 56 kilometer na het vertrek ligt nog een klim van derde categorie. In het middenstuk van de koers liggen nog twee tussensprints, waar hoogstwaarschijnlijk de vluchters alle punten en bonusseconden zullen grijpen.

De lange heuvelzone wordt dertig kilometer voor de eindstreep afgesloten met nog een klim. Na de steile muur van Annifo gaat het in dalende lijn richting Gualdo Tadino. De finale is zeer technisch, dus oppassen voor de mannen die gaan strijden om de winst. In de laatste anderhalve kilometer liggen nog vier (meer dan) haakse bochten. De finishstraat is ruim 500 meter lang.

De etappe is vanaf 13:18 uur live te zien op Eurosport 1. De aankomst wordt verwacht tussen 16:53 en 17:34. Bespreek hier het verloop van de etappe.

Links
Voorbeschouwing etappe 10 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (WielerFlits)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Sporza)


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties