Giro 2018: Volg hier de elfde etappe

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 om 13:05

Etappe elf van de Giro is een eerbetoon aan Michele Scarponi. Het peloton passeert de plaats waar hij woonde en begraven ligt, nadat hij vorig jaar het leven liet. De vraag is of het peloton na de hectische dag van gisteren ook vandaag weer volle bak zal gaan. De heuvelachtige finale zorgt er in ieder geval voor dat de Ulissi’s, Wellensen en Battaglins van deze wereld hun kans ruiken. En de favorieten moeten bij de pinken blijven. Volg hier op WielerFlits het verloop van de etappe.

Als eerbetoon aan Scarpa, die de Giro won in 2011, doorkruist het peloton Filottrano, met als scherprechter de gelijknamige muur. Deze 1,8 kilometer lange kuitenbijter kent pieken tot 16%. Het is een opstapje naar de finale in Osimo, met de Via Costa del Borgo (300 meter aan maximaal 16%) en de 1,7 kilometer lange slotmuur van vierde categorie als aperitiefjes. De laatste rechte lijn is 300 meter lang, maar daarvoor liggen in de oude binnenstad van Osimo nog enkele meters over pavè di porfido, een soort kasseien. Zeker met eventuele neerslag kan dit van belang zijn.

Om 13.20 uur krijgen de renners vrij spel, waarna tussen 17.02 en 17.26 uur de finish van de winnaar verwacht wordt. De uitzending van Eurosport begint iets na 13.00 uur.

Links
Voorbeschouwing etappe 11 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (WielerFlits)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Sporza)


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties