Simon Yates klaar voor Vuelta: “Maar bereid me anders voor”
foto: Sirotti
zaterdag 11 augustus 2018 om 08:42

Simon Yates klaar voor Vuelta: “Maar bereid me anders voor”

Simon Yates verloor in de eerste sleuteletappe van de Ronde van Polen nog kostbare tijd, maar de Brit herstelde zich in de resterende ritten. Wat heet: onderweg naar Bukowina Tatrzańska deed hij zelfs een aanval op de leidende positie van Michał Kwiatkowski.

De Mitchelton-Scott-kopman slaagde er niet in om de Pool van de troon te stoten, maar wist wél met verve de slotetappe te winnen. Hij lijkt hiermee klaar voor de Vuelta. “Ik bereid me echter anders voor. Het is niet erg als ik er geen klassement kan rijden”, aldus de klimmer na afloop van zijn gewonnen etappe.

Brit met vruchteloze aanval op geel: “Blij met wat ik heb”
Even leek Yates nog kans te maken op de eindzege in Polen, maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen de dagwinst. “Ik verspeelde al veel krachten om überhaupt de kloof te kunnen slaan, dus ik ben blij met wat ik heb. Ik ging op het goede moment, kreeg een mooie voorsprong en ben vol gas naar de finish gereden.”

“Vanuit de volgwagen kreeg ik telkens tijdsverschillen door, en het advies om niet achterom te kijken. Er was met andere woorden weinig nadenken bij, maar gewoon vol gas naar de streep rijden. Ik voelde de afgelopen dagen dat ik beter en beter werd. Het is lastig om na dit soort korte etappes je vorm in te schatten, maar ik ben blij met waar ik nu sta.”

Over Vuelta: “Kijk met een schuin oog naar het WK”
De 26-jarige Brit is sinds zijn indrukwekkende optreden in de Giro d’Italia – waar hij lang op weg leek naar de eindzege – een van de topfavorieten voor de aankomende Vuelta a España. Yates zelf laat echter weten de Spaanse ronde op een andere manier aan te pakken. “Ik volg nu een andere voorbereiding, omdat ik ook met een schuin oog kijk naar het aankomende WK.”

“Het is met andere woorden heel anders dan voor de Giro. Het zou niet erg zijn mocht ik in Spanje niet voor een klassement kunnen gaan”, aldus de Brit.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
11 augustus 2018 09:07
Dat zeggen er velen met hem, ben benieuwd wie er wel vol voor het klassement willen en zullen gaan. En what about broer Adam?
11 augustus 2018 09:41
Ik denk dat hij vooral op het WK wil pieken. Als hij vol voor het klassement in de Vuelta gaat, lijkt me dat onmogelijk. Hij zal echter zeker enkele bergetappes aankruisen en gezien zijn huidige vormpeil lijkt hij me bepaald niet kansloos.
11 augustus 2018 09:57
Tsja, of probeert hij gewoon de druk er af te halen?
11 augustus 2018 10:07
Hij is toch wel een van de favorieten voor het wk. Dat weet hij zelf ook
11 augustus 2018 10:07
Denk dat zijn hoofddoel inderdaad het WK is. En terecht ook, als je ziet hoe hij in de Giro naar boven reed. Veel meer kansen op WK te worden gaat hij niet meer krijgen: lees zo'n parcours is er eens in de 5 jaar?
11 augustus 2018 11:03
Is er überhaupt iemand die van deze Vuelta een hoofddoel heeft gemaakt? In dit tempo krijgen we een nog vreemdere editie dan 2011.
11 augustus 2018 11:34
@ditisdavid, van Poppel en De Gendt.
11 augustus 2018 13:06
Kelderman? Porte?
11 augustus 2018 13:37
@leegloper als die 2 Madrid halen , zou al knap zijn.
11 augustus 2018 17:31
Met zoveel afhakers voor het AK had dit toch de perfecte ronde geweest voor Wout Poels om eens kopman te zijn voor SKY. Helaas heeft hij er al 2 grote rondes op zitten.

Reacties zijn gesloten.