Marianne Vos pakt zilver op EK: “Niet iets waar je euforisch van wordt”
zondag 5 augustus 2018 om 20:22

Marianne Vos pakt zilver op EK: “Niet iets waar je euforisch van wordt”

Marianne Vos sprintte vanmiddag naar de tweede plaats op het EK op de weg achter winnares Marta Bastianelli. Lang zag het ernaar uit dat Van der Breggen samen met Longo Borghini om de zege mocht gaan sprinten, maar zij werden teruggepakt. Bij Nederland gingen toen direct de knoppen om en werd Vos afgezet voor haar sprint. Tegen de NOS vertelt zij: “We hebben een nette koers gereden, alleen is zilver niet iets waar je euforisch van wordt. Er wordt altijd wel verwacht dat we winnen, maar de concurrentie wil dat ook graag. Het is geen een-twee-drietje.”

Waar Van der Breggen klaagde over een gebrek aan communicatie, doet Vos dat niet. Over de Nederlandse tactiek eindigt ze: “Achteraf doe je dingen misschien anders, maar dat is achteraf. Anne had aangegeven dat ze niet zeker was, maar vervolgens veranderde de situatie en die konden wij niet inschatten. Italië is vervolgens vol voor de sprint gegaan.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2018 20:30
Vergis ik me of ging juist Ned. (helaas ) vol voor de sprint
5 augustus 2018 20:34
Volgens mij heeft Nederland ook nog gereden toen enkel het duo nog vooruit was. Waarom ze die situatie niet in konden schatten begrijp ik niet. Volgens mij was het voor iedereen duidelijk wie de snelste was van de twee vooraan.
5 augustus 2018 20:35
Ze reden toch zonder oortjes?
Hoe heeft vd Breggen dan aangegevan dat ze niet zeker was?
5 augustus 2018 20:37
Je rijdt achter je eigen ploeggenoten aan, en dat heeft niks met communicatie te maken, en dan de druk op de schouders leggen op een onervaren sprintser, een blamage was dit wat goed geevalueerd moet worden.
5 augustus 2018 20:48
Die drie dames die vooraan lostte reden nog best lang tussen leiders en peloton. In peloton wisten ze pas bij het inlopen van rowe ed dat die niet meer vooraan zat.
Wat hadden ze in peloton dan moeten doen als vdb aangeeft dat ze zichzelf te weinig kans toedicht?
De tactische fouten liggen bij vdb en niet bij peloton.
5 augustus 2018 22:19
De tactische fouten liggen bij heel Nederland(se team).van Dijk en Vos die achter VdB aanreden... hoe oliedom kun je zijn? Als ze dat niet hadden gedaan had VdB gewoon gewonnen.

Maar ja, boontje komt om zijn loontje, en kan er daarom niet meer om treuren.
Mooie emotie ook bij die Italiaansen!
6 augustus 2018 00:26
Wat ik opvallender vind is dat Vos tweede werd, Van der Breggen 8e en de 'sprintster' Wiebes 9e. Hoe slecht ben je dan als je zelfs twee ploeggenoten die al veel kopwerk gedaan hebben niet achter je kan houden in een sprint.
6 augustus 2018 02:12
@Patat Lefevre,
Wiebes raakte ingesloten door.... haar Nederlandse sprintaantreksters.
6 augustus 2018 05:57
Wiebes had kramp, aldus Vos
6 augustus 2018 08:30
8 Nederlandse vrouwen dachten Europees kampioen te kunnen worden. En dus werd er niet één kampioen.

Reacties zijn gesloten.