Devenyns slaat dubbelslag op slotdag Wallonië

Door Youri IJnsen, woensdag 27 juli 2016 om 16:34

foto: Sirotti

De laatste etappe in de Ronde van Wallonië 2016 is op het palmares bijgeschreven van Dries Devenyms. Met zijn zege neemt hij op de slotdag ook de leiderstrui over van Gianni Meersman. In Dison bleef de 33-jarige Belg van IAM Cycling Jelle Vanendert en Evgeny Shalunov voor.


Ligthart sluipt mee
Al vroeg tijdens de etappe over elf beklimmingen, scheidden acht renners zich af van het peloton. Mickael Delage (FDJ), Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles), Nils Politt (Team Katusha), Kenneth Vanbilsen (Cofidis, Solutions Crédits), Perrig Quemeneur (Direct Energie), Dennis Coenen (Crelan-Vastgoedservice), Dimitri Peyskens (Veranclassic-AGO) en onze landgenoot Pim Lightart (Lotto Soudal) vormden de vlucht van de dag. Het peloton, onder aanvoering van Etixx-Quick-Step, hield het achttal binnen schot.

Zenuwachtige finale
In de finale reed Niki Terpstra zijn karretje leeg voor klassemenstleider Meersman. Datzelfde deden David De la Cruz en later ook Matteo Trentin. Desondanks regende het aanvallen in de finale, die gekenmerkt werd door de beklimming van de Côte de Val Fassotte. In de laatste vijf kilometer nam Cofidis het commando over. Florian Sénéchal opende op het laatste klimmetje de debatten, waarop alleen Dries Devenyns een antwoord had. De kopman van IAM Cycling ging op en over de Fransman, waarna ze Devenyns niet meer achterhaalden.

26 Reacties

Boum05 29 juli 2016 om 11:53

edit redactie: tot ziens

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.