Brailsford hekelt spugen Franse publiek: “Hoort blijkbaar bij de Franse cultuur”
foto: Sirotti
maandag 23 juli 2018 om 15:39

Brailsford hekelt spugen Franse publiek: “Hoort blijkbaar bij de Franse cultuur”

Sky-baas Dave Brailsford had tijdens een persmoment tijdens de tweede rustdag in deze Tour harde woorden voor het Franse publiek. Enkele Sky-renners werden de afgelopen etappes door hen bespuugd. Geërgerd zei hij tegen de aanwezige pers: “Dit hoort blijkbaar bij de Franse cultuur.”

In andere landen overkomt dit de Britse ploeg niet. Zo vertelt hij over de Vuelta en de Giro het volgende: “De Italianen waren geweldig. De Spanjaarden ook.” Daarom beredeneert Brailsford dat het spugen bij de Franse cultuur hoort. “Ik weet nog niet zo zeker of zij het wel zo leuk gevonden zouden hebben als er in Rusland op hun spelers gespuugd was. Maar blijkbaar is het wel oké om op ons te spugen”, weerspiegelt de Sky-baas de situatie.

“De Ronde van Frankrijk wordt gepromoot als het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld, maar als je de beste renners van over de hele wereld wil laten komen, behandel ze dan met wat meer respect. Als je ze niet wil, kan je misschien een Tour de France organiseren die enkel voor Franse ploegen is”, eindigt Brailsford waarschuwend.

RIDE Magazine
85 Reacties
Sorteer op:
23 juli 2018 16:18
De meesten reageren hier totaal niet meer objectief als het om Sky gaat. Dit gedrag van hwt publiek slaat gewoon nergens op en is lager dan laag!
Ben zeer benieuwd hoeveel wielervolgers het dadelijk onmogelijk schatten als Tom de Tour wint of top 3 rijdt na al 2e in de giro te zijn geworden. De meesten (90%) vond een goede uitslag in de tour rijden onmogelijk na een zware giro te hebben gereden. Dumoulin was hondskapot na de giro in tegenstelling tot Froome die veel meer energie heeft gespaard in de eerste 2 weken. Ben héél benieuwd of er dan verdachtmakingen komen, of dat het dan één en al lof is.
23 juli 2018 16:22
Idiote opmerking, hoort zeker bij de britse cultuur. Die britten ben ik allemaal spuugzat.
23 juli 2018 16:23
Froome had niet bepaald energie gespaard in die eerste 2 weken hoor. Na die val was hij gewoon herstellende en dan is het vrij lastig energie sparen. Deze prestatie van beiden is gewoon ontzettend knap en even ongeloofwaardig.
23 juli 2018 16:24
Wat een belachelijk domme uitspraak van Brailsford. Hij zet hiermee een hele cultuur en een volk weg. Waarom zou dat bij de Franse cultuur horen? De helft van het publiek komt niet eens uit Frankrijk. Het is natuurlijk niet goed dat mensen de renners bespugen, maar zeg dat dan. Kom niet met de Franse cultuur aanzetten. Laten we het anders even over de Engelse ‘supporters’ en toeristen hebben, alsof dat lieve jongens zijn. Brailsford laat maar weer eens zien dat hij erg dom is en daarmee een gevaar voor zichzelf maar ook voor anderen.
23 juli 2018 16:30
Een paar (Franse) supporters bespugen blijkbaar Froome. De reactie van Sky om dat te proberen te voorkomen: Alle Fransen zijn spugers. Dat gaat vast helpen. Natuurlijk moet je niet spugen. Net als dat je (willekeurig voorbeeld) geen andere renners mag slaan. Dat ligt dan toch ook niet meteen aan de Sky-cultuur.
23 juli 2018 16:33
@Bazzz,
Helemaal mee eens. Ik ben ook benieuwd hoe Zonneveld zich eruit zal draaien. Hij probeerde via Dumoulin Froome verdacht te maken in een column en noemde het totaal onrealistisch:
https://www.ad.nl/wielrennen/giro-eneacute-n-tour-onrealistisch~a26833d2/
23 juli 2018 16:33
Spuugzat is inderdaad de juiste uitdrukking als reactie op deze hoogst onverantwoorde uitspraak.
Ik ben Sky, Brailsford en Froome spuugzat en sluit me geheel in stijl aan en ben alle Britten meer dan spuugzat, puur cultureel bepaald, kunnen zij ook niets aandoen :).
23 juli 2018 16:37
Froome heeft in 2 Giro etappes behoorlijk met zijn krachten gesmeten. En dat na 2 valpartijen.
23 juli 2018 16:44
Ik begrijp dat het voor Sky frustrerend is dat ze als ploeg, die al jaren lang de Tour domineert/wint, geen waardering, lof en bloemen maar speeksel, urine en boe geroep krijgen (vooral Froome natuurlijk). Maar het feit blijft dat ze zelf mede schuldig zijn dat ze niet populair zijn. Hoe dan ook.. spugen/slaan/urine gooien etc. zijn gewoon niet toelaatbaar.
23 juli 2018 16:44
Franse publiek hekelt puffen Brailford's coureurs: "pffffuf"
23 juli 2018 16:47
@bazz, volgens mij bekijk jij het niet meer helemaal objectief. Brailsford sheert hier alle Fransen over een kam, terwijl het Tour publiek een zeer gemêleerd gezelschap is uit tientallen landen.
23 juli 2018 16:48
Hij snapt dus nog steeds niet dat zijn renners niet gewenst zijn. Getuige zijn opmerking dat de tour de beste renners wil hebben en dat je het daarom niet doet. De mensen willen Froome en Sky niet, en daarom doen ze het dus wel. Hoe dom is die man?
23 juli 2018 16:49
Nee, spugen hoort niet bij welopgevoede mensen. Maar niet iedere kijker spuugt, en niet iedere spuger is een Fransman. Dus hij slaat een beetje de plank mis. Nu jaagt hij nog maar weer eens de Fransen tegen zich in het harnas. Moreel niet verantwoord, maar ook onhandig voor Sky.
23 juli 2018 16:54
Eigenlijk heeft hij gewoon gelijk. Het slaat compleet nergens op waar iedereen zich zo druk over maakt, niemand weet wat er nu echt gebeurd is en Sky is ergens ook gewoon genaaid doordat het uitgelekt is. Maar iedereen is de Sky dominantie zat dus komt het verdomd goed uit nu er een stok is om mee te slaan. En hoe veel Fransen zich gedragen is echt te triest voor woorden. Hier op WF wordt er trouwens ook vaak triestig gereageerd als het over Sky gaat. Ik weet nog toen Poels de tijdrit won in PN dit jaar, 80% van de reacties waren afbraak reacties.
23 juli 2018 16:56
dit is niet zo'n hele slimme opmerking van hem. zo wordt het vuurtje nog maar eens lekker op gestookt..
23 juli 2018 16:58
Domme uitspraak van Dave. Natuurlijk hoor je niet te spugen, maar dan alle fransen beschuldigen is dommer dan dom. Zoals vele hier al gezegd hebben is dit olie op het vuur gooien. Alles behalve slim als je nog door de pyreneeën moet.
23 juli 2018 17:01
Op deze manier is ieder sprankje goodwill weg bij Brailsford! Hij vestigt hiermee wel de aandacht op hem en af van Froome!
Spugers een boete geven is misschien een oplossing.
23 juli 2018 17:04
@Bazz, ik deel jouw mening over de dubbel Giro en Tour. Voor de Tour dacht ik ook dat het nagenoeg onmogelijk zou zijn, daarom ben ik ook zo benieuwd naar de komende dagen. Overigens stond er in het NRC een uitgebreid artikel over het verwachtte presteren van Dumoulin: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/07/06/de-architect-van-het-plan-dumoulin-voor-de-tour-a1609186
23 juli 2018 17:06
Geen misverstand: duwers en spugers en aanverwant gepeupel moeten stevig worden aangepakt, maar de toon van Brailsford is mateloos arrogant. Alsof hij de Zonnekoning is en de renners zijn elitekorps.
23 juli 2018 17:10
Yeah, go Dave! Jouw morale kompas is namelijk wel helemaal toppie!! Een heel volk beledigen is helemaal de way to go natuurlijk, wat een topvent is hij zeg, een groot voorbeeld voor mij en waarschijnlijk vele renners.

Snel oprotten uit de wielerwereld die vent.
23 juli 2018 17:15
Het bespugen van renners is echt walgelijk. Figuren die met dat soort plannen langs de weg gaan staan zijn het laagste van het laagste dat de mensheid te bieden heeft.

Brailsford zelf is verder een pannenkoek, die nog maar moeilijk serieus genomen kan worden. Twijfelachtige figuur van een twijfelachtige ploeg. Ik kan zelf daarom wel enige waardering opbrengen voor degenen die zijn ploeg uit jouwen wanneer ze passeren. Ik zou ook wensen dat journalisten nu eens wat steviger doorpakken waar het deze ploeg betreft. Alle debiele gekkigheid die ze verder nog over zich heen krijgen valt echter onmogelijk goed te praten.
23 juli 2018 17:19
vroeger zag je Brilfirst constant ergens in beeld helaas, in 2018 maar zelden.
hij treedt weer op de voorgrond nu de kust veilig lijkt en er genoeg bliksemafleiding is
23 juli 2018 17:19
Volgens mij heeft Brailsford psychologie gestudeerd maar het is een slechte psycholoog.
23 juli 2018 17:26
Klopt. Fransen zijn vreselijk irritant. Alles dat een beetje kwaliteit had in Frankrijk is tijdens de Franse revolutie uitgemoord. En nog steeds zijn ze er trots op, bah!
23 juli 2018 17:30
Een ander bespugen is 1 van de laagste dingen die je kan doen. Totaal respectloos.
Brailsford had naast het veroordelen hiervan zich ook hardop kunnen afvragen waar het vandaan komt. Sky heeft inmiddels een nogal dubieus track record met als rode draad het willen winnen ten koste van alles. Het gaat zich een keer wreken.

Reacties zijn gesloten.