Breschel zegeviert in derde etappe Denemarken, Boom verliest leiding

Geplaatst op donderdag 6 augustus 2015 om 17:01

foto: Sirotti, archief

Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) heeft een knappe zege geboekt in de derde etappe van de Ronde van Denemarken. Hij was de beste sprinter bergop in een moeilijke etappe, die Lars Boom de leiderstrui kostte. Dat kleinood is nu in handen van Lars Bak.

De heuvelachtige Deense rit kreeg al vroeg in de koers een kopgroep, die ook al relatief ver voor de finish werd opgeraapt. Jimmy Engoulvent (Europcar), Jacques Janse van Rensburg (MTN-Qhubeka), Patrick Clausen (Trefor), Martin Grøn (Riwal Platform) en Mike Terpstra (Roompot Oranje Peloton) kregen in eerste instantie aardig wat ruimte van het peloton, maar op ruim veertig kilometer van de streep was hun vlucht alweer gedaan.

Lars-Petter Nordhaug was er op dat moment al niet meer bij; hij kletste op 49 kilometer van de finish tegen het asfalt en greep naar zijn sleutelbeen. Ook betrokken in de val was Jakob Fuglsang, die weliswaar verder reed, maar duidelijk pijn had en een streep kon zetten door zijn klassementsambities.

Diens ploegmaat Lars Boom zat zodoende behoorlijk geïsoleerd in de groep met favorieten, die door de mannen van Tinkoff-Saxo flink uit elkaar getrokken werd. Na het inlopen van de kopgroep sprong Jay McCarthy namens die ploeg naar voren, samen met Kanstantin Sioutsou. Ze voegden zich bij Janse van Rensburg, waarna een spectaculaire val van de Wit-Rus het trio reduceerde tot een duo.

Bij de eerste doorkomst over de finish, die vooraf gegaan werd door een vinnige klim, was ook die kopgroep ingelopen. De klim trok de restanten van het peloton volledig uit elkaar en ook Lars Boom moest laten gaan. Naamgenoot Lars Bak bevond zich wel in de voorste groep en met diens achterstand van negen tellen op Boom was de nieuwe klassementsleider al vroeg bekend. De voorste groep hield het vooraan vol en werd bijzonder nerveus in de laatste lokale omloop.

De meest veelbelovende uitval kwam van Troels Vinther, maar hij werd achterhaald toen het opnieuw bergop ging. Alexander Kamp probeerde het ook nog even, maar uiteindelijk liep het toch uit op een sprintje tussen de voorste mannen. In dat sprintje beschikte Matti Breschel over de beste benen en kon hij een fraaie zege vieren. Lars Bak eindigde in de voorste groep en is de nieuwe leider.

flag-dk Post Danmark Rundt 2015 (2.HC)
Uitslag derde etappe: Velje – Velje (185 km)
1. flag-dk Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) 4u36m35s
2. flag-dk Rasmus Guldhammer (Cult Energy) op 1s
3. flag-dk Alexander Kamp (ColoQuick) z.t.
4. flag-dk Lars Bak (Lotto-Soudal) z.t.
5. flag-it Marco Marcato (Wanty-Groupe Gobert) z.t.
6. flag-de Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka) op 6s
7. flag-at Patrick Konrad (Bora-Argon 18) op 9s
8. flag-dk Christopher Juul Jensen (Tinkoff-Saxo) z.t.
9. flag-dk Troels Vinther (Cult Energy) op 41s
10. flag-au Jay McCarthy (Tinkoff-Saxo) op 52s

Volledige uitslag

Klassement na derde etappe
1. flag-dk Lars Bak (Lotto-Belisol) 13u52m07s
2. flag-it Marco Marcato (Wanty-Groupe Gobert) op 3s
3. flag-dk Christopher Juul Jensen (Tinkoff-Saxo) op 12s
4. flag-dk Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) op 33s
5. flag-dk Rasmus Guldhammer (Cult Energy) op 38s
6. flag-dk Alexander Kamp (ColoQuick) op 40s
7. flag-de Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka) op 49s
8. flag-at Patrick Konrad (Bora-Argon 18) op 52s
9. flag-dk Troels Vinther (Cult Energy) op 1m24s
10. flag-no Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) op 1m25s

Volledige klassement


OP=OP : 60 euro korting op Sidi Genius 7 fietsschoenen

Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Reacties Toon reacties Verberg reacties