Mirsamad Poorseyedigolakhour eindwinnaar Tour of Iran

Geplaatst op dinsdag 2 juni 2015 om 12:26

Mirsamad Poorseyedigolakhour heeft de Tour of Iran (2.1) op zijn naam geschreven. De Iraniër was gisteren in de vijfde etappe heer en meester op de slotklim naar Aynalou en gaf de leiding op de slotdag niet meer uit handen. Het is voor de renner van Tabriz Petrechemichal de tweede overwinning in de ronde van zijn eigen land, vier jaar geleden werd de winst echter afgenomen na een dopingovertreding. In het klassement eindigde Rahim Emami op bijna vier minuten achterstand als tweede.

De eerste etappe werd afgelopen maandag gewonnen door de Kazach Alexandr Shushemoin (Vino 4ever). De tweede rit was thuisrijder Saeeid Safarzadeh (Tabriz Shahrdari) de beste. Op dag drie ging de dagzege naar de Turk Ismail Aksoy (Torku). Afgelopen zondag was de veertigjarige Hossein Askari (Pishgaman) de snelste van een kleine groep. Gisteren won Poorseyedigolakhour dus de koninginnenrit. Vandaag was Theodore Yates (Navitas) de snelste in de massasprint.

Voor Poorseyedigolakhour waren het al de vijfde en zesde overwinning van het seizoen. Hij was onder meer de beste in de eindklassementen van de Tour of Taiwan en de Tour of Japan.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties