Nibali raakte spanning kwijt tijdens trainingskamp op Tenerife

Geplaatst op woensdag 15 april 2015 om 15:20

Hoewel wielerploeg Astana nog steeds in onzekerheid verkeert over het behoud van zijn WorldTour-licentie, bereidden kopmannen Vincenzo Nibali en Fabio Aru zich onlangs op Tenerife voor op de komende wedstrijden. Nibali gebruikte dat uitstapje niet alleen om te trainen, maar ook om wat spanning kwijt te raken. “Hij was duidelijk gestrester dan normaal”, vertelt trainer Paolo Slongo aan Gazzetta dello Sport.

Om komende zomer als titelverdediger te beginnen aan de Tour de France neemt volgens Slongo voor zijn renner extra druk met zich mee. “Na het winnen van de Tour is er voor Nibali veel veranderd. Toen hij arriveerde op Tenerife was hij te gespannen. Het trainingskamp was voor hem nuttig om zijn hoofd leeg te maken en zichzelf opnieuw te ontdekken. Ik denk dat hij nu goed in vorm is.”

Nibali zal de komende tijd beter voor de dag komen dan in het eerste deel van het seizoen, belooft Slongo. “Hij had wat moeite met tempowisselingen en zware inspanningen, maar daar hebben we hard aan gewerkt. De Amstel Gold Race en de Waalse Pijl zal hij gebruiken om zijn vorm aan te scherpen en daarna moet hij er staan in Luik-Bastenaken-Luik.” Ook de Ronde van Romandië staat eind deze maand nog op de planning. “Daar wil hij hoge ogen gooien in het algemeen klassement.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties