Etappeschema Ronde van Turkije 2015 gepresenteerd

Geplaatst op zaterdag 7 maart 2015 om 12:52

Foto: Sirotti

In Istanbul is vandaag het parcours van de Ronde van Turkije (2.HC) gepresenteerd. Het etappeschema bevat traditioneel veel etappes voor sprinters, maar ook de lastige aankomsten in Elmali en Selcuk zijn behouden. De rittenkoers staat op het programma van 26 april tot 3 mei.

De organisatie ziet de derde etappe als koninginnenrit. Dan is de aankomstlijn getrokken op een steile berg van vijftien kilometer lang. Koersdirecteur Abdurrahman Açikalin vergelijkt deze finish in Elmalı met de Alpe d’Huez. Vorig seizoen ging hier de zege naar Rein Taaramäe. Hij versloeg toen de latere eindwinnaar Adam Yates (foto). In eerdere edities kwamen Ivailo Gabrovski (2012) en Natnael Berhane (2013) hier als eerste boven. Ook de zesde etappe eindigt met een klim.

Op de laatste dag krijgt het peloton een bijzonder parcours voorgeschoteld. Dan moeten de renners over de Bosporusburg. Deze brug verbindt het Europese deel van Istanboel (Ortaköy) met het Aziatische deel (Beylerbeyi). De etappe eindigt met acht ronden op een plaatselijk circuit.

Etappeschema Ronde van Turkije 2015
Etappe 1, 26 april: Alanya-Alanya
Etappe 2, 27 april: Alanya Antalya
Etappe 3, 28 april: Kemer – Elmalı
Etappe 4, 29 april: Fethiye-Marmaris
Etappe 5, 30 april: Muğla – Pamukkale
Etappe 6, 1 mei: Denizli – Selçuk
Etappe 7, 2 mei: Selçuk-İzmir
Etappe 8, 3 mei: Istanbul-Istanbul


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties