Eerlijke Cavendish: “Kan snelheid van concurrerende ploegen niet aan”

Door Koen Middendorp, zaterdag 14 juli 2018 om 11:42

foto: Sirotti

Mark Cavendish komt deze Tour de France nauwelijks in het stuk voor. De Britse spurtbom van Dimension Data – al dertigvoudig ritwinnaar in La Grande Boucle – wist gisteren in Chartres naar zijn beste uitslag te sprinten. Maar met een tiende plaats zal de Brit allerminst tevreden zijn. “Ik kan gewoon niet opboksen tegen de snelheid van Quick-Step Floors en BORA-hansgrohe”, is hij bijzonder eerlijk in gesprek met de Britse Eurosport.

Cavendish begon in een uitstekende positie aan de eindsprint, maar werd opnieuw voorbijgereden door zijn rivalen. “We zaten goed met nog twee kilometer te gaan, maar daarna raakten we ingesloten. Gelukkig zag ik dat veel andere sprinters ook redelijk geïsoleerd zaten. Ik besloot daarom om van wiel naar wiel te sprinten, wat ook behoorlijk goed ging.”

“De snelheid lag heel erg hoog, maar de benen voelden goed. Ik was ook niet ontevreden over mijn sprintwaarden, die meer dan goed waren. Ik kan echter de snelheid niet aan van Quick-Step Floors en BORA-hansgrohe. Ik kan gewoon niet zo snel. Het lukt niet”, draait Cav er niet omheen.

Vandaag krijgt Cavendish nog een kans op de ritzege, als er een vlakke etappe naar Amiens op het programma staat. “Het vertrouwen is er nog wel”, zo besluit de Brit.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties