Nederlandse inbreng slinkt in Giro Rosa: Vos en Wild geven op

Door Koen Middendorp, zaterdag 14 juli 2018 om 10:00
Marianne Vos

foto: Orange Pictures - Sportfoto

De Giro Rosa gaat vandaag verder zonder Marianne Vos en Kirsten Wild. De twee Nederlanders staan om verschillende redenen niet meer aan het vertrek van de Italiaanse rittenkoers. Vos vanwege ziekte, terwijl Wild zich wil richten op andere koersen.

Een dag van uitersten; zo kun je de vrijdag wel omschrijven voor Vos. De 31-jarige renster van WaowDeals won ’s middags namelijk nog met verve de achtste etappe naar Breganze, door Elisa Longo Borghini en landgenote Lucinda Brand te vloeren in een sprint-a-trois. In de daaropvolgende nacht werd ze echter ziek, waardoor ze niet fit genoeg is om vandaag te starten.

De 35-jarige Wild, winnares van de tweede etappe richting Ovada, stapt om een andere reden af. De sprintster van het geplaagde Wiggle High5 wil zich richten op andere doelen. In een tweet geeft ze aan zich nu te zullen richten op de Britse eendagswedstrijd Ride Londen (28 juli) en het EK baanwielrennen in Glasgow (5-12 augustus).

Beide rensters zullen dus niet meer hoeven afzien op de flanken van de beruchte Monte Zoncolan, waarop de Giro Rosa vandaag zal finishen.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties