Dylan Groenewegen over vingertje: “Gesproken met de benen”

Door Maxim Horssels en Nick Doup, vrijdag 13 juli 2018 om 18:26

Dylan Groenewegen is ontzettend blij met zijn overwinning in de zevende etappe van de Tour de France. De kopman van LottoNL-Jumbo sprintte in de straten van Chartres iedereen uit zijn wiel, waaronder Fernando Gaviria en Peter Sagan. Met een vingertje voor zijn mond kwam hij over de streep. “Het is frustrerend dat de benen niet goed genoeg waren en dan zeggen mensen dat ik niet goed genoeg ben om te winnen in de Tour”, zegt hij op de persconferentie.

Aan wie het gebaar gericht was, wil Groenewegen niet zeggen. “Mijn ploeg staat altijd achter mij, ze helpen elke dag heel goed en vandaag ook. Maar je hebt veel mensen… Als je de eerste dagen niet wint, terwijl iedereen dat verwacht. Het is heel moeilijk en ook een frustratie voor mijzelf dat het niet mogelijk was de eerste dagen. Vandaag voelde ik mij weer goed en het is goed om te spreken met de benen.”

‘Ik moest het tijd geven’
“Vandaag lukte het! Dit is geweldig voor mezelf en voor het team”, gaf hij daarnaast aan in het flashinterview. “Het was heel moeilijk. Ik had geen goede benen aan het begin van de Tour, maar het gaat elke dag beter. Ik moest het tijd geven en de benen zijn er nu. Ik voelde mij goed in de vierde etappe, maar toen miste ik de timing.”

“Ik zat achter Kristoff en hij ging aan. Ik bleef in zijn wiel en dacht: dit is het moment. Dat was met nog 200 meter en was het was goed genoeg”, beschrijft hij. “Ik hoop er meer te winnen en ben heel blij met deze zege. We gaan het vanavond vieren en hopelijk morgen weer.”

‘Power is terug’
“Parijs was heel mooi, maar nu komt er weer wat meer druk op. Iedereen verwacht wat van je, en dan zijn de eerste dagen de benen super slecht. De power is weer helemaal terug”, voegt Groenewegen daar bij de NOS aan toe. “Elke dag worden de benen iets beter en vandaag voelde heel goed. Je moet wel de goede timing vinden en de ploeg moet je goed afzetten, dat hebben ze gedaan.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties