Eerste profzege Antonio Nibali in Ronde van Oostenrijk

Door Nick Doup, vrijdag 13 juli 2018 om 15:48

foto: Sirotti

Antonio Nibali is voor het eerst in zijn profloopbaan juichend over de streep gekomen. Het broertje van Vincenzo, rijdend voor Bahrain-Merida, heeft namelijk de zevende etappe van de Ronde van Oostenrijk gewonnen. Hij was de sterkste vluchter op de beklimming van de Sonntagberg.

De kopgroep van de dag groeide beetje bij beetje uit naar dertien. Etienne van Empel vertegenwoordigde Roompot-Nederlandse Loterij, terwijl ook bekende namen als Antonio Nibali, Matej Mohoric en Enrico Gasparotto (allen Bahrain Merida) mee gesprongen waren. Bergtruidrager Aaron Gate was andermaal mee om op de beklimmingen van de Sonntagberg zijn leidende positie te verstevigen. De maximale voorsprong was drie minuten.

Vijftig kilometer voor het einde trokken twee renners uit het peloton in de tegenaanval, met daarbij een bekende: Sven Burger van de lokale Tirol-ploeg. De renner die dit seizoen begon als clubrenner kreeg Lachlan Morton met zich mee. Zij vonden de aansluiting, maar kort daarna spatte de kopgroep aan alle kanten uit elkaar op de voorlaatste beklimming van de Sonntagberg.

Nibali, Mohoric, Pawel Cieslik (CCC Sprandi Polkowice) en Artem Nych (Gazprom-Rusvelo) bleken de sterksten van voren. Zij gingen dan ook strijden om de ritwinst op de Sonntagberg. Mohoric probeerde het overtal uit te spelen, maar hij werd overklast door Nibali en Cieslik. De Italiaan stapte uit de schaduw van zijn grote broer en boekte zijn eerste overwinning uit zijn carrière.

Ben Hermans behoudt de leiderstrui.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties