Marianne Vos sprint naar eerste seizoenszege in Giro Rosa

Door Nick Doup, vrijdag 13 juli 2018 om 15:27

Foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg

Marianne Vos heeft de achtste etappe van de Giro Rosa gewonnen. De Europees kampioene van WaowDeals boekte na een etappe van 121,6 kilometer haar eerste overwinning van het seizoen. Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) behoudt de roze leiderstrui.

Met Annemiek van Vleuten comfortabel in de roze trui begon het peloton aan de etappe naar Breganze. Een kopgroep van zeventien rensters ontsnapte al vroeg, maar het peloton liet dat niet begaan. Meerdere schermutselingen en aanvallen werden kort daarna weer gecounterd. Onder meer een aanval met Amy Pieters en Anouska Koster werd geneutraliseerd.

Een peloton van ongeveer zeventig rensters wist een achtervolgende groep ver achter zich te houden. Leidster Van Vleuten zat goed van voren. De tweede groep wist het gat niet te dichten en gaf zich in de slotfase gewonnen. Op de laatste beklimming van de dag – op negen kilometer van de aankomst – brak ook de voorste groep uit stukken.

Marianne Vos, Lucinda Brand en Elisa Longo Borghini maakten zich los en gingen met een voorsprong van 25 seconden de slotkilometer in. Vos bereikte vervolgens als eerste de finish in Breganze, voor de Italiaanse en Brand.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties