Mark Padun, Remco Evenepoel, Robert Bovenhuis, Ronde van Zwitserland

Geplaatst op vrijdag 13 juli 2018 om 20:00

Mark Padun - foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over contractverlenging voor Robert Bovenhuis, een nieuwe koersdirectie voor de Ronde van Zwitserland, een nieuwe titel van Remco Evenepoel en een blessure van Mark Padun.

Nekblessure Mark Padun in Oostenrijk

Mark Padun heeft in de Ronde van Oostenrijk een nekblessure opgelopen. De jonge Oekraïner van Bahrain Merida kwam in de vrijdagetappe hard ten val. Naast de pijn aan de nek heeft hij ribben gebroken en een scheur in enkele ribben. Padun is afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens zijn ploeg is zijn toestand stabiel.


Nieuwe koersdirectie voor Ronde van Zwitserland

Olivier Senn stopt als algemeen directeur van de Ronde van Zwitserland. De 48-jarige Zwitser wil meer tijd besteden aan de Tour of Guangxi en de Hammer Series, waarin hij eveneens een verantwoordelijke rol heeft. Senn leidde vier jaar de rittenkoers van zijn thuisland. “De koers, de sponsormarkt, de media en de verwachtingen van het publiek zijn radicaal veranderd door de globalisering en de digitalisering. Het was aan ons om de Ronde van Zwitserland aan te passen aan deze veranderende omstandigheden. Onze renners, partners en fans zijn het er allemaal over eens dat het een algemeen succes was.” Kurt Betschart, David Loosli en Célina Rovescala nemen de koersdirectie van de rittenkoers over.


Favoriet Evenepoel pakt Europese juniorentitel op de tijdrit

Remco Evenepoel heeft vanmorgen zijn favorietenrol tijdens het EK Tijdrijden voor junioren en beloften waargemaakt. De Belg vertrok tijdens de individuele tijdrit als voorlaatste van het startpodium en veegde de andere toptijden van de tabellen. De 18-jarige renner, die in het verleden al is vergeleken met wielerlegende Eddy Merckx, klokte op het 23 kilometer lange parcours 29’51” en was daarmee bijna een halve minuut sneller dan zijn landgenoot Ilan Van Wilder. De Italiaan Antonio Tiberi eindigde op de derde plaats op veertig seconden. De Nederlanders Manuel Michielsen en Axel van der Tuuk eindigden respectievelijk negende (+2’05”) en elfde (+2’10”).

Zondag volgt voor de junioren de wegwedstrijd over 118,8 kilometer. Ook daar wordt Evenepoel aan de start verwacht.

EK Tijdrijden voor junioren-mannen
Uitslag

flag-nr1 Remco Evenepoel
flag-nr2 Ilan Van Wilder
flag-nr3 Antonio Tiberi


Ook Robert Bovenhuis langer bij Vlasman

Vlasman heeft het contract met Robert Bovenhuis met een jaar verlengd. De 30-jarige renner stond dit jaar enige tijd langs de kant door ziekte, maar de ploeg gunt hem een tweede kans. De continentale formatie heeft de zaken voor 2019 inmiddels aardig op orde. Ook Kelvin van den Dool, Bas Ottevanger, Wim Stroetinga, Beau Duvigneau, Jasper Bovenhuis, Yoeri Havik, Melvin van Zijl en Joost van den Burg tekenden al bij.

De ploeg maakte tevens onlangs de overstap bekend van Jelle Wolsink. De 22-jarige renner werd per direct toegevoegd aan de selectie en was een welkome aanwinst door blessures van Van Zijl en Van den Dool. Daarnaast is Dion Beukeboom zich steeds intensiever gaan voorbereiden op zijn werelduurrecordpoging op 22 augustus.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties