Peter Sagan: “Van Avermaet trok de sprint aan voor Colbrelli en mij”

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 om 18:28

foto: Sirotti

Peter Sagan boekte vandaag in Quimper op knappe wijze zijn tweede ritzege deze Tour de France, nadat hij zondag in La Roche-sur-Yon ook al de beste was. “Ik had geluk, want Sonny Colbrelli kwam opnieuw dichtbij”, zei de Slowaakse wereldkampioen na afloop in het flashinterview.

“Mijn ploeggenoten deden hun werk erg goed. Vanaf het moment dat we halverwege waren, hebben met name Maciej Bodnar en Marcus Burghardt er hard aan getrokken vooraan. De andere jongens hebben me vervolgens in een goede positie naar de laatste klim gebracht”, blikte Sagan terug.

Ardennenrit
“Daarna ging Sky volgas en kwam Philippe Gilbert eroverheen. Hij probeerde aan te vallen, maar we konden hem terugpakken. Toen ging Van Avermaet te vroeg, maar hij trok zo wel de sprint aan voor Colbrelli en mij.” Net als zondag klopte hij de Italiaan en pakte zo zijn tiende dagsucces in de Tour.

Sagan: “In de Tour de France is alles altijd anders, maar vandaag was het net een Ardennenrit. Het ging op en neer, links, rechts, door nauwe straatjes… Het was technisch, maar ik heb me vermaakt.”


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties