Bauke Mollema: “Het was supernerveus en een lastig parcours”

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 om 18:12

foto: Sirotti

Bauke Mollema handhaafde zich vandaag in de vijfde Tourrit in de voorste groep en verloor daardoor geen tijd, maar hij sprak na afloop van ‘een zware dag’. “Het was supernerveus en een lastig parcours”, zei hij na afloop tegen de NOS.

“Het ging bijna de hele dag op en af. Het waren weliswaar korte klimmetjes, maar het was net de Amstel Gold Race. Dat maakte het, met de afstand van 215 kilometer, tot écht een zware dag”, zei de kopman van Trek-Segafredo. “Ik wist dat de finish heel gevaarlijk was en dat er gaten zouden vallen. Alle klassementsrenners, sprinters en semi-sprinters wilden natuurlijk van voren zitten met hun ploeg erbij.”

Nervositeit
De Nederlander gaf aan dat hij ternauwernood kon voorkomen dat hij achter een gat terechtkwam in de laatste 500 meter en was tevreden dat hij in dezelfde tijd over de finish kwam als ritwinnaar Peter Sagan. “Dat was het doel vandaag, deze dag zo doorkomen – en dat is gelukt.”

Mollema vond de vijfde rit nerveuzer dan de nervositeit van de massasprints eerder deze week. “Het is geen echte massasprint, dus er is meer kans dat er gaten vallen en klassementsrenners tijd verliezen. Op die manier wordt het extra nerveus.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties