Tom Dumoulin: “Michael Matthews had hier tussen gehoord”

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 om 17:55

foto: Marcel Koch

Tom Dumoulin noemde de vijfde rit naar Quimper ‘een lastige dag’. De Nederlander van Sunweb eindigde op de 27e plaats in dezelfde tijd als ritwinnaar Peter Sagan. “Ik weet niet hoe het er op televisie uitzag, maar in het peloton was het allesbehalve gecontroleerd, het was echt afzien”, zei hij na afloop tegen de NOS.

“We wisten ons goed te positioneren met de mannen, dat ging op zich aardig. Het was niet altijd super, maar het is dan ook heel moeilijk om het super te krijgen op zo’n dag en zo’n parcours. Al met al ben ik wel tevreden”, zei Dumoulin.

Hij zag zijn ploeggenoot Michael Matthews vandaag niet meer van start gaan door ziekte. “Als je ziet wat de uitslag is met Peter Sagan, Greg Van Avermaet en Sonny Colbrelli voorin… Daar hoort hij tussen, het was voor hem een heel mooie kans op een ritzege geweest.”

De Giro-winnaar van vorig jaar denkt heel veel te gaan missen aan de Australiër. “Het is een heel goeie voor de uitslagen, daar was hij ook voor mee. Op de tweede plaats was hij mee om mij te helpen, ook in de bergen. We hadden hem dan kunnen meesturen in de lange ontsnapping, maar dat kan helaas niet meer.”


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties