Weening bezorgt Roompot-Nederlandse Loterij eerste seizoenszege op Großglockner

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 om 13:55

foto: Expa Pictures

Pieter Weening heeft voor de eerste zege van het seizoen voor Roompot-Nederlandse Loterij gezorgd. De ervaren coureur soleerde in de Ronde van Oostenrijk naar de overwinning op de loodzware Großglockner. Alexander Foliforov eindigde op de tweede plaats, Simone Sterbini was derde. Ben Hermans behield de leiderstrui.

Matrei was de startplaats van de vijfde etappe van de Ronde van Oostenrijk – met slechts 92,9 kilometer de kortste van deze koersweek. Dertien renners scheidden zich vroeg in de etappe af van het peloton. Eén Nederlander was mee in de lange ontsnapping, namelijk Etienne van Empel – ploeggenoot van Weening bij Roompot-Nederlandse Loterij.

Doorweekte wegen
Het peloton reed in de beginfase richting Kitzbühel over deels dezelfde wegen als gisteren, waardoor wederom de Felbertauernpas moest worden bedwongen. Bergkoning Aaron Gate pakte daar de twaalf bergpunten, voor Davide Orrico en Matthias Krizek. De voorsprong van de kopgroep uit op de doorweekte Oostenrijkse wegen was maximaal zo’n vier minuten.

Er volgde zo’n dertig kilometer door het dal naar de voet van de Großglockner – de hoogste berg van Oostenrijk. Daarna was het klimmen geblazen op de flanken van de bergpas Fuscher Törl, die deel uitmaakt van de Großglockner. Voor de tweede keer deze week werd er gefinisht na een klim van de buitencategorie.

Op de Großglockner liep de voorsprong van de kopgroep rap terug en dat was het sein voor Pieter Weening om zijn demarrage in te zetten. De Nederlander rekende de vluchters één voor één in – mede dankzij Van Empel, die nog een rol van betekenis kon spelen voor zijn kopman. Weening soleerde daarna naar de ritzege.


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties