Tour 2018: Tiesj Benoot niet van start in vijfde etappe

Door Nick Doup, woensdag 11 juli 2018 om 10:33

foto: Sirotti

De Tour de France is klaar voor Tiesj Benoot. De Belgische coureur van Lotto Soudal kwam gisteren in de finale van de vierde etappe zwaar ten val. Daarbij liep hij een ontwrichte schouder, meerdere kneuzingen en hoofdwonden op.

Benoot had een tweedegraadsontwrichting van het AC-gewricht (verbinding van het sleutelbeen en het schouderblad) in zijn rechterschouder opgelopen. Bovendien waren ribben, rechterschouderblad en linkerpols gekneusd en liep hij schaafwonden op aan z’n heupen, rug, armen en benen. Zijn rechter wenkbrauw en achterhoofd moesten gehecht worden. Ondanks al die blessures haalde Benoot de finish in Sarzeau, op meer dan tien minuten achterstand van ritwinnaar Fernando Gaviria.

Onverantwoord
“Het zou onverantwoord zijn om verder te rijden. Ik denk niet dat ik mijn stuur kan vasthouden op een verantwoorde manier”, vertelt Benoot in een video, terwijl zijn arm in een mitella zit. “Ik kan met moeite mijn t-shirt aandoen, dus het wordt moeilijk om in het peloton op het hoogste niveau 200 kilometer mee te doen.”

Na Tsgabu Grmay, Luis Léon Sánchez en Axel Domont is Benoot de vierde uitvaller in deze Tour de France.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties