Dubbelslag Ruth Winder in Giro Rosa, Vos vierde

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 om 15:18

Ruth Winder heeft in de Giro Rosa de etappe met start en aankomst in Omegna gewonnen. De Amerikaanse renster van Sunweb was na een rit van 117,7 kilometer de sterkste in een kopgroep van drie. Zij neemt de leiderstrui over van haar ploeggenote Leah Kirchmann. Marianne Vos won de sprint van het achtervolgende peloton en eindigde als vierde.

De organisatie had in Piemonte een rit uitgezet met een lus ten westen van het Lago Maggiore. Daar was met de beklimming van de Someraro (6km aan 7% gemiddeld) één geclassificeerde helling opgenomen. De rit werd afgesloten met een lokale ronde rond het Lago d’Orta.

Brand in de aanval
Lucinda Brand (Sunweb) maakte onderweg deel uit van een kopgroep van dertien vrouwen, die kort na de start ontstond. Het peloton liet de vluchters echter niet te ver wegrijden. De voorsprong van de kopgroep bleef beperkt tot ongeveer één minuut. Op vijftig kilometer van het einde was de vlucht echter al ten einde.

Tijdens de beklimming van de Someraro ontstond er een nieuwe kopgroep. Alice Arzuffi (Bizkaia Durango), Ruth Winder (Sunweb) en Tayler Wiles (Trek – Drops) trokken ten aanval, waarbij Winder virtueel in het roze kwam te rijden. Arzuffi probeerde op drie kilometer van het einde haar vluchtgenoten achter zich te laten, maar slaagde daar niet in.

Nieuwe renster in Maglia Rosa
De drie zouden sprinten om de overwinning. Winder bleek over de snelste eindspurt te beschikken en finishte voor Wiles en Arzuffi. Sunweb levert daardoor na winst tijdens de ploegentijdrit op de openingsdag al de vierde rozetruidraagster in deze Giro Rosa.


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties