Kristoff roept op tot versterking: “We missen klassiekerrenners”

Door Koen Middendorp, dinsdag 10 juli 2018 om 13:20

foto: Lapresse

Alexander Kristoff luidt tegenover het Noorse Procycling.no de noodklok. De 31-jarige sprinter is van mening dat zijn ploeg UAE Emirates moet inzetten op de komst van meerdere klassiekerrenners. “Kijk maar naar het succes van Quick-Step Floors. Klassiekerspecialisten kunnen ook worden gebruikt in de sprinttrein”, zo is zijn verklaring.

Kristoff mocht dit seizoen viermaal het zegegebaar maken, maar voornamelijk in kleinere koersen. De sterke Noor moet vaak opboksen tegen complete sprinttreinen, wat het volgens hem niet gemakkelijk maakt. “Ik voel dat we het team moeten versterken, zowel op klassiek vlak als voor de sprinttrein”, zo gaf hij na de finish van de ploegentijdrit aan.

Het is niet de eerste keer dat Kristoff hamert op versterking. “Klassiekerspecialisten zijn vaak ook in te zetten in de sprinttrein. Je ziet het bij Quick-Step Floors; de klassiekerkern boekt daar de meeste successen. Ook bij BORA-hansgrohe zie je eenzelfde ontwikkeling met Daniel Oss en Marcus Burghardt”, zo gaf hij eerder mee aan het Noorse wielermedium.

“Wij missen duidelijk dit soort renners. Als we het team op dit punt kunnen versterken, gaan we er ook in algemene zin op vooruit”, is Kristoff van mening. Ploegleider Philippe Maduit kan zich vinden in de woorden van de Noor. “Uiteraard hebben we nood aan betere renners. Beetje bij beetje versterken we ons ook”, aldus de Fransman.

UAE Emirates hengelt naar jonge Noor Rasmus Tiller 
De kans is aanwezig dat een jonge landgenoot van Kristoff, Rasmus Tiller, aan het einde van het seizoen de overstap maakt naar UAE Emirates. De 21-jarige Noor van Joker Icopal maakte dit jaar indruk in de Tro-Bro Léon. Hij werd uiteindelijk vijfde in de Bretoense eendagswedstrijd, nadat hij in de finale in leidende positie tegen de grond ging.

Anderhalve maand geleden won Tiller nog de proloog van de Grand Prix Priessnitz spa, ook wel bekend als de vroegere Vredeskoers. Hij greep vervolgens net naast een tweede nationale titel op de weg. Oud-renner Joona Laukka – tegenwoordig de manager van Tiller – laat echter weten dat de mogelijke transfer van zijn protegé losstaat van de versterkingswens van Kristoff.

“Rasmus is een jonge renner. Men trekt een neoprof aan voor de toekomst, en niet om er meteen te staan voor een kopman.”


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties