LottoNL-Jumbo bouwt voor Tour volgauto om tot ‘commandocentrum’

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 om 10:55

LottoNL-Jumbo heeft één van de volgauto’s flink onder handen genomen om de renners tijdens de Tour de France beter te kunnen coachen. De Skoda Superb is namelijk in Nederland omgebouwd tot mobiel ‘commandocentrum’.

De auto’s van James Bond zitten sinds jaar en dag vol met de meest technische snufjes, maar de ploegleiderswagen van LottoNL-Jumbo doet er tijdens de Tour niet voor onder. Zo heeft de auto enkele schermen op het dashboard en is de achteruitkijkspiegel een splitscreen – de helft is ‘gewoon’ achteruitkijkspiegel, de andere helft toont beelden van een groothoek-achteruitkijkcamera zodat de bestuurder de renners achter zich kan zien.

De ploegleiders van de Nederlandse formatie mochten vorig jaar een wensenlijstje invullen voor de samenstelling van de auto, waarop met name het terugdringen van papierwerk een aandachtspunt was. Startlijsten, klassementen en prestaties van de renners zijn gedigitaliseerd en komen naar voren met slechts twee drukken op de knop. Ook zijn de ‘spreeksleutels’ vervangen door vaste microfoons en is er een ingebouwd rek op de achterbank voor vier reservewielen, die normaal los lagen in de auto.

Veiliger
“De auto is veiliger geworden”, reageert ploegleider Jan Boven op de nieuwe inrichting. “En doordat we betere en meer digitale informatie op schermen zien, kunnen we de renners onderweg ook beter coachen.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties