Olympia’s Tour, Rémy Di Grégorio, Groupama-FDJ, Van der Poel

Geplaatst op maandag 2 juli 2018 om 20:00

Olympia's Tour - Foto: Orange Pictures / Sportfoto

In de rubriek WielerFlits Kort bundelen we het nieuws dat de site vandaag niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Olympia’s Tour, Rémy Di Grégorio, Groupama-FDJ en de familie van der Poel.

Olympia’s Tour van start met twintig ploegen

Olympia’s Tour heeft het deelnemersveld van de 66e editie bekendgemaakt. De oudste wielerwedstrijd van Nederland verwelkomt twintig ploegen. Met SEG Racing Academy, Metec-TKH, Destil-Parkhotel en Delta Cycling Rotterdam staan er vier Nederlandse continentale teams aan de start. Bovendien mogen er tien Nederlandse clubploegen deelnemen. Daarnaast starten er buitenlandse teams als de opleidingsploegen van Lotto Soudal en Sunweb en het Britse Wiggins. De organisatie houdt de mogelijkheid open om nog een team toe te voegen. Olympia’s Tour wordt verreden van dinsdag 11 tot en met zondag 16 september.


Rémy Di Grégorio veroordeeld

In Frankrijk is Rémy Di Grégorio veroordeeld voor het bezit van dopingproducten in de Tour de France van 2012. L’Equipe meldt dat de 32-jarige Fransman is veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 2.000 euro. De officier van justitie had een beroepsverbod geëist, maar daar ging de rechter niet in mee. Di Grégorio was tot eind maart nog actief voor het Franse Delko Marseille Provence KTM. Nadat hij betrapt werd op het gebruik van EPO, werd hij door zijn ploeg aan de kant gezet.


Groupama-FDJ maakt stagiairs bekend

Het Franse Groupama-FDJ onthulde vandaag de namen van de drie stagiars dit dit najaar een kans krijgen bij de Franse formatie. Clément Davy (19) werd in 2016 Frans kampioen tijdrijden bij de junioren. Alexys Brunel (19) werd vorig jaar Frans kampioen tijdrijden bij de beloften. Ook Jimmy Raibaud krijgt een kans om een profcontract te verdienen. De 26-jarige Fransman reed tussen 2015 en 2017 al drie seizoenen voor Armée de Terre.


‘Adrie van der Poel Nederlands kampioen 2018’

Volgens een Franstalige krant is afgelopen zondag niet Mathieu, maar zijn vader Adrie van der Poel Nederlands kampioen bij de elite geworden.


 


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties