Viviani slaat opnieuw toe in Adriatica Ionica Race

Geplaatst op zaterdag 23 juni 2018 om 15:49

foto: Sirotti

Elia Viviani heeft opnieuw een massasprint winnend af weten te sluiten. De succesvolle Italiaan van Quick-Step Floors rondde het voorbereidende werk van zijn ploeg, met daarin Niki Terpstra in de laatste kilometers erg actief, af in de straten van Grado door Giacomo Nizzolo en ploeggenoot  Álvaro José Hodeg te kloppen. Leider Ivan Sosa kwam niet in de problemen en blijft met nog één etappe te gaan in de leiderstrui.

In de koninginnenrit een dag eerder naar de beruchte Passo Giau had de jonge Colombiaan Sosa een machtsgreep gedaan, waardoor Sosa zaterdagmorgen in de 229 kilometer lange rit naar Grado in de leiderstrui van start mocht gaan. Eén berg kende het parcours van de vierde etappe, maar die lag te ver van de finish om voor vuurwerk te zorgen, waardoor een massasprint in de lijn der verwachting lag.

Van der Lijke kleurt vroege vlucht oranje
Deze lijn ging echter tegen de ambities van zes coureurs in. Nick van der Lijke zat hier namens Roompot-Nederlandse Loterij als Nederlander in samen met Meiyin Wang, Andrea Toniatti,  Marco Tizza, Stanimir Cholakov, Enrico Logica. Een voorsprong van bijna zes minuten reden zij maximaal bij elkaar.

Quick-Step Floors neemt initiatief, Viviani maakt af
De Continental-renners Cholakov en Logica konden het tempo van de andere vier renners echter niet meer bijbenen toen zij met nog dertig kilometer te gaan versnelden om de voorsprong op het peloton te behouden. Dit lukte echter niet. Onder aanvoering van Niki Terpstra werd Van der Lijke samen met zijn drie andere vluchtgezellen in de laatste drie kilometer tot de orde geroepen, waarna het uitliep op een massasprint.

In deze massasprint bleek Viviani alweer voor de tweede keer in deze ronde de snelste te zijn. Morgen wacht  de Italiaan een nieuwe kans hem op, als de ronde eindigt in Trieste.

foto: Sirotti


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties