Mitchelton-Scott ontevreden over sprinttrein

Door Nick Doup, vrijdag 22 juni 2018 om 18:08

foto: Sirotti (archief)

Matthew White heeft uitgelegd waarom Mitchelton-Scott Caleb Ewan niet opstelt in de Tour de France. De Australische ploeg is niet tevreden over de sprinttrein. “We hebben de laatste twee jaar veel energie gestoken in de sprinttrein, maar het werkte niet zoals we wilden”, aldus White tegen Cycling Weekly.

“Het is moeilijk voor een 23-jarige sprinter die nog nooit naar de Tour de France is geweest”, vervolgt de ploegleider. “Maar we hebben Adam Yates die in goede vorm geraakt en al het hele jaar resultaten laat zien, waaronder in de Dauphiné deze maand. We moesten een beslissing maken tussen onze kansen spreiden over beide jongens, of om alle energie in Adam te steken met renners om hem heen.”

De geruchten over een transfer van Ewan naar Lotto Soudal worden alsmaar sterker. Dat heeft volgens White geen invloed op zijn niet-selectie. “Wat Caleb ook gaat doen volgend jaar, we moeten beslissen wat het beste is voor de Tour de France van nu”, zegt hij. Daarbij verwijst de ploegleider terug naar 2016, toen de Australiërs Michael Matthews meenamen naar de Tour, terwijl men al wist dat hij naar Sunweb zou vertrekken. In dat jaar won Matthews een etappe.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties