BMC zonder schijfremmen in Tour: “Porte wil er niet mee rijden”

Door Nick Doup, vrijdag 22 juni 2018 om 16:50

foto: Sirotti

BMC zal de meeste etappes in de Tour de France afwerken zonder schijfremmen. De UCI staat alle ploegen toe om met het remsysteem te rijden in La Grande Boucle, maar de Amerikaanse ploeg doet dat niet vanwege Richie Porte. De Australische kopman weigert er namelijk mee te rijden.

BMC is al enige tijd bezig met het ontwikkelen van schijfremmen. “Onze renners hebben ook thuis een fiets met schijfremmen om zo veel mogelijk te wennen. Toch gaan we het systeem in de Tour zelden of nooit gebruiken, ondanks de voordelen”, legt hoofd mechanieker Marc Vandenberghe van BMC uit tegen Het Nieuwsblad. “Richie Porte is onze kopman en Richie wil niet rijden met schijfremmen. Aangezien hij de kopman is, moet iedereen op elk moment zijn wiel kunnen afstaan aan Richie. Dus rijdt iedereen met het gewone remsysteem.”

“In een vlakke etappe kunnen enkele renners het misschien wel eens proberen maar in de bergen zal het niet gebruikt worden”, verduidelijkt Vandenberghe. “Ook voor de kasseien-etappe heb ik afgeraden om met schijfremmen te rijden, aangezien de kans op een fiets- of wielwissel daar het grootst is.”

Het definitief toestaan van schijfremmen is een goede beslissing

  • Eens (78%, 1.968 stemmen)
  • Oneens (22%, 567 stemmen)

Aantal stemmen: 2.535

Stem


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties