Dubbelslag Sosa in koninginnenrit Adriatica Ionica Race, Weening vijfde

Door Nick Doup, vrijdag 22 juni 2018 om 16:22

foto: Sirotti (archief)

Iván Ramiro Sosa heeft de koninginnenrit in de Adriatica Ionica Race een dubbelslag geslagen. De Colombiaanse klimmer van Androni Giocattoli-Sidermec kwam solo over de streep op de Passo Giau. Hij wist Giulio Ciccone in de slotfase uit het wiel te rijden. Ben Hermans eindigde als derde. Pieter Weening kwam als vijfde over de meet.

Gerts opent de vroege aanval
Floris Gerts was een van de aanstichters van de vroege vlucht in deze koninginnenrit. De coureur van Roompot-Nederlandse Loterij kreeg uiteindelijk Jhonatan Narvaez (Quick-Step Floors), Yukiya Arashiro (Bahrain Merida), Enrico Logica, Giovanni Pedretti (Biesse Carrera Gavardo), Floryan Arnoult (Trevigiani Phonix-Hemus 1896) en Antonio Di Sante (Sangemini-MG Kvis) met zich mee. Hun voorsprong werd niet groter dan vier minuten.

Felline en Frapporti nemen over
Op de eerste lange klim van de Passo Rolle vond een schifting plaatsen kwamen enkele renners over uit het peloton. Fabio Felline en Marco Frapporti lieten medevluchters Canola, Gerts en Gazzara achter zich, waarna Felline op de tweede klim van Passo Valles solo vertrok. Frapporti keerde in de afdaling van de Valles terug bij zijn landgenoot. Het peloton volgde op een kleine minuut van de twee.

Bardiani-CSF geeft gas in de favorietengroep
Met die voorsprong begonnen Felline en Frapporti aan de slotklim naar de Passo Giau. De coureur van Trek-Segafredo bleek ook hier de sterkste van het kopduo. Bardiani-CSF leidde het sterk uitgedunde peloton, wat resulteerde in een demarrage van Enrico Barbin. Hij plaveide de weg voor een aanval van ploeggenoten Giovanni Carboni en Giulio Ciccone. 

Sosa maakt het af op de Giau
Edward Ravasi, Ivan Ramiro Sosa en Ildar Arslanov konden het Bardiani-CSF-duo volgen. Met moeite konden Pieter Weening en Ben Hermans de aansluiting vinden. Drie kilometer onder de top versnelde Ciccone, maar zijn poging werd gecounterd door Sosa. De jonge Colombiaan uit de stal van Gianni Savio soleerde naar de ritwinst in de derde etappe. Het is voor Sosa zijn eerste profzege uit zijn carrière.

Hij neemt ook direct de leiderstrui over van Elia Viviani. Ravasi volgt op de tweede plaats, voor Ciccone.

foto: Sirotti


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties